Son dakika haberi: 22 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 22 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1309 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 22 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 257 bin 32, can kaybı 6 bin 102 oldu. Bakan Koca, artışın sebeplerini açıklayarak önemli uyarılarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 21:03 GÜNCELLEME 22.08.2020 21:03 GÜNCEL
Son dakika haberi: 22 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika haberi: 22 Ağustos koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Türkiye’nin güncel korona virüs tablosunu kamuoyu ile paylaştı.

Tabloya göre son 24 saatte 22 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 6 bin 102 ’e yükseldi. Bugün toplam 93 bin 7 test yapılırken, bin 309 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 257 bin 32 oldu.

İYİLEŞEN, ZATÜRE VE AĞIR HASTA SAYISINDA SON DURUM

Bugün iyileşen 801 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı da 236 bin 307’e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranı yüzde 7,4, toplam ağır hasta sayısının ise 762 olduğu açıklandı.

22 Ağustos koronavirüs tablsou, vaka, ağır hasta, can kaybı sayısı ve son durum

BAKAN KOCA: TEDBİR ALALIM, YENİLEN VİRÜS OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22 Ağustos koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Tanı konan hasta sayısı, uzun süredir, iyileşenlerden fazla. Kurallara uyulmaması; hastalığa yakalanma, hastalığı bulaştırma, birinin ağır hastalığına yol açma, sağlık hizmetlerinde yoğunluğa neden olma sebebi. Tedbir alalım. Yenilen virüs olacak'' ifadelerini kullandı.



 

 

YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Normal 3 yıl önce Şikayet Et
    Test sayısı arttığından olmasın, test sayısı ikiye katlanmış vaka sayısı da artar dolayısıyla
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz genç ve sağlıklı olduğumuz için risk altında olmayabiliriz ama bir düşünelim risk altında olan kaç kişiye bu virüsün bulaşmasına sebep olacağız. O bakımdan biraz dikkatli olmak bir çok insanın hayatını kurtarmak demek.
    Cevapla
  • Nusaybin 3 yıl önce Şikayet Et
    Vallah Canım ben Koronadan Korkmam Allah Cc Nasıl Karşısına Çıkıp Nasıl hesap verecez Ey insanoğlu İşte oğlum Öldükten sonra İstersen Padişah Kral Başkan ol Allahım İyiki Ölümü yaratmışsın. Ey İnsanoğlu hani İlahlarınız Hani ben Diktatörüm Ben Başkanım Ben sizi uyarmadım mı Evet ama Siz hala Dünya Malı ile Kandırıyorsunuz kendinizi Kafir İle İş yaparsınız Yeni Nesiller İçin Tüm İslam kavminin Başına bişey gelecek insan hala ders almazmı Geçmişten
    Cevapla
  • Necattin 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar,sözün bittiği yerdeyiz .bir hafta oldu test yaptırdım pozitif çıktı herhangi bir belirti yokken.karantinaya başladık iki gün sonra koku duyusunu kaybettim her gün ilce sağlıktan aranıyorum durumumu soruyorlar sagolsunlar yalnız dışarıdaki doktorum semtomlar çıkmaya başlamış sana ilaç vermeleri gerekiyor dedi.ilce sağlık ilaç gönderdiğini söylüyor.ilce sağlığı arıyorum ilçe sağlık elli yaş üzeri olduğum için ilacı hastaneden kendim almam gerektiğini söylüyor.disariya çıkmadan 112 den yardım almam söyleniyor.buraya kadar normal gözüküyor.112yi arıyorum maskemi takip kendi imkanlarinla git al diyor.disari çıkıp kendi( imkanlarimla )alıyorum.
    Cevapla
  • Öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    5 ay önce bende covid oldum . Belirti sadece koku alma duyum gitti. Yaklaşık 10 gün koku alamadım. Başka belirti olmadı. İnşaallah sende bu şekilde atlatırsın.
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    İstatistik okuyabilen vakaların çoğalmadığını anlar. 93000 test sayısı vaka 1300. Yani 40000 test edilse vaka sayısı 600 perde kalacak.
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    yani 700 kişiyi tespit edemeyeceksin ve onlar başkalarına virüs bulaştırmaya devam edecek. yani bu zekayla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR