Sokağa çıkma yasağında sıcak gelişmeler...Resmen harekete geçiliyor

Son dakika haberleri...Koronavirs salgınında gelen uyarılara kulak asılmaması ve tedbirlere yeterli derecede uyulmamasının ardından vaka sayıları artış göstermeye başladı. Özellikle Bakan Koca'nın da söylediği üzere Ankara vakaların arttığı illerin başını çekiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.09.2020 16:16 GÜNCELLEME 07.09.2020 16:31 GÜNCEL
Sokağa çıkma yasağında sıcak gelişmeler...Resmen harekete geçiliyor
Sokağa çıkma yasağında sıcak gelişmeler...Resmen harekete geçiliyor

Son dakika haberi...Ankara, istanbul dahil olmak üzere birçok ilde vaka sayılarında artışlar gözlemlenyor. Geçtiğimiz aylarda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta sonları yeniden gündeme gelebileceği kulislerde konuşuluyor. Ankara'da, İstanbul'da ya da diğer illerde sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı, sokağa çıkma yasağı gelecek mi merak konusu.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Ankara başta olmak üzere 7 ilde görülen pandemi artışı nedeniyle, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmaların ardından bir dizi önlemler planlanıyor. Planlar arasında, salgının yayılmasının kesintiye uğraması için hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının gelebileceği öğrenildi. Bu yasaklar, salgının artış gösterdiği illerin tamamında olabileceği gibi ilçe bazlı da uygulanabilecek.
 

Diyarbakır'da korona pazarı...Bu kadarına da pes!

PARK VE PİKNİK ALANLARI

Yapılan toplantılarda, salgını önleme yöntemleri arasında, park ve piknik alanlarının yasaklanması, AVM girişlerine kontrol getirilmesi, lokantaların sadece açık alanlarında servis yapılmasına izin verilmesi gibi öneriler gündeme geldi. Maske ve mesafe sorunu yaşanması nedeniyle, sokak kontrollerinin arttırılması da çalışmalar arasında bulunuyor. Özelllikle son günlerde başta Ankara olmak üzere pandemide artış görülen illerde bu uygulamanın başlatıldığı da ifade edildi.



KAMUSAL YÜKLEME ARTMALI

Uzmanlar, toplumun motivasyonunu kaybettiğini, bu nedenle de “kamusal yükleme” yapılması gerektiğini belirtiliyorlar. Ankara’daki vaka artışlarından sadece düğünlerin sorumlu tutulamayacağını, yaz tatilinde sahillere gidenlerle, memleketlerinden dönenlerin de artışa neden olduğu belirtiliyor. Benzer sorunun önümüzdeki haftalarda İstanbul ve Marmara bölgesindeki iller için de geçerli olacağı uyarısı yapılıyor. Uzmanlar buna, “kumsaldan ve kırsaldan dönenler arttırdı” benzetmesi yapıyor.

ARTIŞIN NEDENLERİ

Sağlık Bakanlığı’nın başta Ankara olmak üzere, artış yaşanan illerde bu durumun nedenlerine yönelik araştırma yaptırdığı belirtildi. Araştırmanın, alınacak önlemlerin belirlenmesi açısından fark yaratacağı belirtiliyor. Vaka sayısında artış görülen illerin hangi ilçelerinde, hangi faaliyetlere sınırlama getirileceğine buna göre karar verilecek.

 

 

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne yapsın . umarsamaz bir millet olduk bunun sonu hüsran olacak korkumuz bu..
    Cevapla
  • Uzmanından: 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu yasakları sadece o anki hastaları almamızı sağladı. O hastanın mikrop bulaştırdığı 10 kişide henüz belirtiler ortaya çıkmadığı için, temaslı insanlar yasak bitince topluma yayıldı. Bu yüzden sokağa çıkma yasağı bir kereliğine de olsa, uzun süreli olmalı. Mesela 20 gün. Böylece hem ilk hasta alınır, hem de onun temas ettiği 10 kişide belirtiler başlayınca, onlar da alınır. Böylece vak'alar bir anda % 90 azalır. 10 kez hafta sonu yasağı yerine, kış boyunca bir kez 20 günlük yasak... Çare ortada. İster bugün anlayın, ister...
    Cevapla
  • DrTürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare uzun süreli yasak.
    Cevapla
  • yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet her türlü tedbirleri alıyor ama halk umursamıyor.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa Çıkma yasakları İnsanları Evlerinde savunmasız hale getirir Virüsü yayılmasını dahada arttırır .. Çünkü Virüsün yayılma hızı 4 kat arttı.. Tek Çare Maske ve İnsanlardan mesafeli durmak,Kaçmak!.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet görevini yapmıyor arkadaş polis merkezleri yan gel yat yeri olmuş sokak caddeleri bırak artık merkezlerde polis bile yok denetleme inceleme hiç yok kontrol yeri yok
    Cevapla
  • Torun 3 yıl önce Şikayet Et
    yanımdaki esnaflar takmıyor sivil polis sohbet ediyor. Okulda müdür öğretmen bile takmıyor.Sağlık çalışanlarına yazık
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Denetleme olsa bile Maskeyi Çenesinde Cebinde taşıyan sadece Uyarı yetkisi olan Polisi görünce takıyor! problem burada .. Polise tam yetki verilecek ve Cezalar anında uygulanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR