Sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? 7 İlde hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebilir!

7 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde sokağa çıkma yasağı ve beraberinden Kornavirüse karşı yeni önlem paketleri Bilim Kurulu toplantısında masaya yatırılan konular arasında yerini aldığı belirtiliyor. Peki bazı illerde sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? İşte merak edilen konuya ilişkin detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2020 11:21 GÜNCELLEME 08.09.2020 11:21 GÜNCEL
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? 7 İlde hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebilir!
Sokağa çıkma yasağı ilan edildi mi? 7 İlde hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelebilir!

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Tükiye'nin birçok bölgesinde gözlemlenen Koronavirüs vaka sayısı sokağa çıkma yasağı uygulamasının yeniden uygulanıp uygulanmayacağı konusunu gündeme taşıdı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Ankara başta olmak üzere 7 ilde görülen pandemi artışı nedeniyle, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmaların ardından bir dizi önlemler planlandığı belirtilenler arasında yerini alıyor.

 

 

7 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ? 

Başta büyükşehirler olmak üzere düzenli olarak artan Koronavirüs vaka sayıları sonrası 7 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine ilişkin konu Bilim Kurulu toplantısında masaya yatırılması bekleniyor. Vaka sayılarında yaşanan artışa göre sınırlama getirilecek mi veya hangi illerde kısıtlama getirileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Açıklamanın ise bilim kurulu toplantısından sonra yapılması bekleniyor.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ OLAN VE AĞIR HASTA SAYISI EN FAZLA OLAN İLLER HANGİLERİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre Erzincan, Kayseri, Karaman ve Van illeri günlük vaka sayının en fazla artış gösterdiği iller arasında yerini aldı. Ağır hasta sayısında en fazla olan iller ise Erzurum, Yozgat, Konya, İstanbul ve Ankara olarak açıkladı.

 

 

YORUMLAR 2
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yer açılınca insanlar eskisi gibi tatil beldelerine tatillere gittiler sanki pandemi yokmuş gibi maske mesafe kurallarına uymadılar.Şehirler arası yolculuklar olmaya başlayınca virüs bir yerden bir yere taşındı.Sağlık bakanının dilinde tüy bitti uyarmaktan ama kimsede uymuyor.Artık ölen ölür kalan kalır.
    Cevapla
  • Diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gec bile kalındı.13-15 yaşında çocuklar ölüyor.yaşlilarimiz zaten belli.ankara.istanbuldan çıkışların bile durdurulması lazim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR