Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçildi! TTB'ye çoklu baro modeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Tabibleri Birliği'nin yapısının değiştirilmesi gerektiğini söylemesinin ardından AK Parti'nin hukukçuları harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleri emsal alınacak. Düzenleme ile kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının üye sayısına bakılarak o ilde ikinci bir odanın kurulmasının önü açılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2020 05:53 GÜNCELLEME 16.10.2020 10:35 GÜNCEL
Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçildi! TTB'ye çoklu baro modeli
Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçildi! TTB'ye çoklu baro modeli

AK Parti'nin hukukçu kurmayları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere meslek odalarıyla ilgili verdiği yeni düzenleme sinyalinden sonra çalışmaya başladı. Türkiye Barolar Birliği düzenlemesi sırasında diğer meslek odalarıyla ilgili çalışmalar da raftan indirilecek.

 

CumhurbaşkanıErdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepki

İKİ ÖRNEK DÜZENLEME

 

Buna göre, kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek örgütlerini kapsayacak genel bir düzenleme yapılacak. Daha önce AK Parti tarafından yapılan Turist Rehberleri Odası ve Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleri bu kapsamda emsal olarak alınacak. Yapılacak düzenleme ile kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının üye sayısına bakılarak o ilde ikinci bir odanın kurulmasının önü açılacak. Meslek mensupları kurulan odalar arasında tercih yaparak istedikleri odaya kayıtlarını yaptırabilecek. Bir kişi sadece bir odaya kayıtlı olacak.

ÜYE SAYISI KADAR TEMSİL

Kurulan odalar üye sayıları oranında meslek odasının merkez birliğinde temsil edilecek. Bu odaların genel kurulunda belirlenen delegeler, meslek odasının merkez yönetiminin oluşturulmasında söz sahibi olacak. AK Parti kurmayları düzenlemeyi hazırlarken, daha önce yapılan Turist Rehberleri Odası ve Türkiye Barolar Birliği düzenlemeleriyle ilgili CHP'nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvurular ve AYM'nin kararlarını da göz önünde bulunduracak. Çalışma, Meclis’in bütçe maratonundan sonra hazır hale gelecek.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Odalara veya birliklere kayıt zorunluluğu kaldırın yeter. Kayıt olmayınca aidat nerden gelecek siz resmi işlere alet ederseniz. Böyle olur. Yetki vermeyin herşey devlet üzerinden olsun.kişi zaten maliyeye gidip ticaret yapıyorum diyor . Devlet illa bir odadan kayıt tescil istiyor. İşte sonuç bu kaldırın bu yetkileri
    Cevapla
  • Salih hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    her kafadan bir ses çıkmaktadır,Evelallah Türkiye tam gaz gidiyor AKP sayesinde.Turkiyede gıda maddelerinin bulunmadığı günleri de gördük.yan gel yat işiydi yani.Simdi Türkiye çağ atladı,süper güç oldu her alanda,kim sayesinde.Uzman vekillerimiz Ak partide.o kadar. Kimse armut piş,agzimaa düş dememeli,inanç Allah korkusu varsa.Rabbim yardımcımız olsun..
    Cevapla
  • sağdaki 3 yıl önce Şikayet Et
    sözde meslek odalarına ZORUNLU KAYIT ve ZORUNLU HARAÇ (aydat ) kaldırılsın odalar ingiliz zihniyeti tarafından türkiye düşmanlık merkezi olarak kullanılıyor. Odaların işleri meslek ile sınırlı olmalı ve VERGİ DENETİMİ GELMELİ
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    ey sosyalistler, solcular, anarşistler,komünistler v.s siz demiyor musunuz herkes kendini ifade etmeli, kendi alanında kendi yapıları olmalıdır diye işte REİS tamda demokratik olanı yapıyor eyy demokratik konferalizm meraklıları alın bakın her görüşün temsil hakkı olacak baro meselesinde neden zıpladınız şimdi TTB de neden zıplıyorsunuz ülkücü, dindar, sağcı bir doktorunda kendi alanı mesleği ile söz söyleme reaksiyon hakkı yok mudur? Karar doğrudur gerçek demokrasi budur Allah Reisi başımızdan eksik etmesin diyeli bu Cuma gününde
    Cevapla
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan doğru söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR