CumhurbaşkanıErdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepki

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) eleştirdi ve "Ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Türkiye'nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu adımı atmamız lazım. Tek tek her meslek kuruluşunda değişiklik için Meclis'imiz derhal harekete geçmelidir." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 13:24 GÜNCELLEME 14.10.2020 13:54 SİYASET
CumhurbaşkanıErdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepki
CumhurbaşkanıErdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. 7 ay sonra yapılan ilk toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği'ne çok sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir" ifadelerini kullanırken, "Vakit kaybına tahammülümüz yok. Önce meslek kuruluşlarıyla ilgili düzenleme, sonra tek tek Meclisimiz harekete geçmelidir" dedi

 

Doğalgazda yeni rezerv müjdesi! Erdoğan'dan son dakika açıklaması

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Meslek kuruluşlarının artık sürdürülemez hale gelen çarpık yapısıdır. Barolarla ilgili yaptığımız kanun değişikliğiyle önemli adım atmıştık. Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere, ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Tabipler Birliği gibi bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Terör örgütlerinin STK'lara el koymasıdır.

TAHAMMÜL EDİLMEZ SEVİYEYE ULAŞTI

Sağlıkta attığımız adımlar ortada. Bu hükümetin en başarılı olduğu alanlardan birisi sağlık. Fiziki altyapısıyla, görmediği yatırımları yapan bu hükümete hala çirkin yaklaşımlar içinde bulunmak kabul edilebilir değildir. Şehir hastanelerimizle, eğitim araştırma hastanelerimizle çok farklı bir dönemi yaşıyoruz. Bunlar buralardaki görevlerini yerine getirmiyor ama hakareti yapıyorlar. Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi? TTB başta olmak üzere meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez seviyeye ulaşmıştır. Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. "Çoklu baro" gibi çalışmayı burada da yapmalıyız. Cumhur İttifakı olarak bu çalışmayı başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum.

AMAÇLARINDAN SAPMIŞLAR

 

Uzun zamandır küçük ama örgütlü klikler tarafından kontrol edilen bu birlikte kuruluş amaçlarından sapmışlardır. İnsanları acımasızca katletmekten ormanları yakmaya, çocukları kaçırmaktan kadınlara tecavüze kadar bir terör örgütünü savunmak meslek örgünün görevi olamaz. Kendi devletinin sınırlarını güvenlik altına almaya yönelik harekatları itibarsızlaştırmak bir meslek kuruluşu görevi olamaz.

BU ADIMI ARTIK ATMAMIZ GEREK

Dünyanın neresinde bu şekilde hareket eden meslek kuruluşları var? Türkiye'nin artık bu ayıptan kurtulmasının vakti gelmiştir. Bu adımı atmamız lazım. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Tek tek her meslek kuruluşunda değişiklik için Meclis'imiz derhal harekete geçmelidir. Gereken hazırlıkların süratle yapılmasını istiyorum. Bunları en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Meclisimizin ilk konularından birisi bu olmalıdır. 'Türk' ve 'Türkiye' ismini haketmeyen meslek kuruluşlarından bu imtiyazlarını derhal almalıyız. TTB içindeki 'Türk' ifadesi zaten bunlara yakışmıyor, onlar zaten nefret ediyor. 

YORUMLAR 158 TÜMÜ
  • uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ Neden bu kadar bekleniyor.Bunlara Bu Kadar yüz verilir Cezasız bırakılırsa olacağı bu .Devlet şefkatin yanında sert olmalı yoksa lafta kalırsa Allah Hayretsin.Reis Bunlara Acıma.
    Cevapla
  • Gagoş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nası türk tabibler birligi bu isime yazık degilmi şeytanlar tabibler birliği deseniz amena Hepinize Lahanet olsun. İblisler
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Reis'ten söz değil yasal süreçli sonuç bekliyoruz.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bence rusyayla devam edecek ve Amerika ta ordan bize çengel atmış kıtanın diyer ucunda yani ben İslamı bitirecem demek bu ne natosu enson müslüman ülkesi Türkiye eyer türkiye rusyayla devam ederse yola Amerika İslamiyet'i bitirecek politikasıda çöpe gider onun için it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda beee en sonunda kahrımızdan catlıycakdık artık yok edin bunalrı
    Cevapla
  • adnan arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    evet haklısın. bende aynısını derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR