Ümit Özdağ Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti! İlişkileri özetleyen kare mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etti. Buğra Kavuncu'nun FETÖ mensupları ile yakın ilişkilerini gösteren karelerle, CHP'li üst düzey isimlerle birlikteliklerine dair kareler yeniden gündeme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 23:55 GÜNCELLEME 23.10.2020 16:01 GÜNCEL
Ümit Özdağ Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti! İlişkileri özetleyen kare mi?
Ümit Özdağ Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti! İlişkileri özetleyen kare mi?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 2014 yılında Enver Altaylı’nın kardeşi, Taha Altaylı’nın Kazakistan Almatı’daki “G Balık“ Restorantında çekilmiş kare sosyal medyada hızla yayılırken FETÖ bağlantısı bu kare üzerinden sorgulandı. İlişkiler yumağı yoğun sorulara sebep oldu.

 

 

FOTOĞRAFTA KİMLER VAR

G Balık Restorantında çekildiği öğrenilen karede solda itibaren; FETÖ'nün Kazakistan sözde İmamı M. Mesut Ata, Buğra Kavuncu, Babası Orhan Kavuncu, Enver Altaylı, Bank Asya Katılım ortağı Mehmet Artukaslan, Kazakistan Zaman Gazetesi Başyazarı Ahmet Alyaz, Oruç Burak Kavuncu olduğu görülüyor.

KAVUNCU-KAFTANCIOĞLU DAYANIŞMASI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, mevkiidaşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçim döneminde bir çok defa yan yana olmuş, birlikte verdikleri röportajda da “Ortada başarılı olmuş bir ittifak var. Bunun sonuçlarını yerel seçimlerde hep birlikte gördük' diye konuşmuştu.

Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu, Buğra Kavuncu

İBB'DE İYİ PARTİ KONTENJANI MERAK KONUSU OLDU

Şimdi kamuoyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İYİ Parti kontenjanından yani Buğra Kavuncu referansıyla alınan daire başkanı, genel müdür, müdür, şef ve personelin olup olmadığı varsa bunların kimler olduğu merak edilmeye başlandı.

Buğra Kavuncu ve Ekrem İmamoğlu

İP VE KAVUNCU’LARIN SIR DOLU İLİŞKİLERİ

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür 1 Eylül 2018'deki yazısında İYİ Parti ve Kavuncu ailesi arasındaki ilişkilere dikkat çekmişti.

İşte Mahmut Övür'ün o yazısı;

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "prensi" olarak sunulan genç işadamı Buğra Kavuncu'nun GİK üyesi ve parti sözcüsü olması uzun yıllarda Türkiye'nin yaşadığı iç ve dış kuşatmalarla yakından ilişkili görülüyor. Ailesinin siyasetteki rolü, CIA ve FETÖ ile ilişkileri, Türkiye'nin geçmişte ve bugün yaşadığı kırılma noktalarında ortaya çıkmaları bunu gösteriyor.

BUĞRA KAVUNCU BASF'TA ÜST DÜZEY YÖNETİCİYDİ

Dün eski MİT'çi, CIA ile ilişkili Enver Altaylı ve FETÖ'nün Kazakistan'daki önemli ismi eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun ilişkilerini ve akrabalıklarını yazdım.
Buradan devam edelim. Buğra Kavuncu'yu görünürde İyi Parti sözcülüğüne taşıyan şey, Almanya'nın dev firmalarından BASF'ta üst düzey yönetici olması. Ama arka planda başka ilginç ilişkiler var. Bir kere firmanın geçmişi ve ilişkileri soru işaretleriyle dolu. BASF firmasının geçmişi İkinci Dünya Savaşı'na kadar uzanıyor. Dünyanın en büyük kimya ve boya firmaları arasında yer alıyor. Derin ve küresel bir güç olduğu söyleniyor. Bu gücün Kazakistan'da büyümesiyle FETÖ'cülerin yükselişleri arasında bir paralellik var.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'LE İLK İRTİBAT!

Bu fotoğrafa, Koyuncu'nun dayısı Enver Altaylı'nın Almanya ve CIA ilişkilerini ve diğer akbabası İsmail Kavuncu'nun FETÖ bağlantısı eklenince durum biraz daha netleşiyor. Ama büyük fotoğrafı asıl tamamlayıcı olan büyük dede Abdurrahman Kavuncu.
Dede Koyuncu, 1938'de Özbekistan'dan Türkiye'ye göçen ailenin en büyüğü.
Onun en yakın arkadaşı ise CIA ajanı Özbek kökenli Ruzi Nazar. Onun öğrencisi ise MİT'çi Enver Altaylı... Başka isimler de var ama daha önemlisi Gladyo örgütlenmesi, onun ilk adımı Komünizmle Mücadele Dernekleri ve FETÖ elebaşı Gülen'le ilk irtibatın kurulması.

Bu ilişkiler ağı, 90'larda Sovyetler'in yıkılmasıyla yeniden canlanıyor. Adres, Türki Cumhuriyetler. Buralar hem Altaylı'nın hem de CIA'nın ilgi alanı.

CIA'NIN O BÖLGELERDEKİ APARATI FETÖ!

Başka kim var dersiniz? Şaşırtıcı değil, CIA'nın o bölgelerdeki aparatı FETÖ.
Okulları ve işyerleriyle FETÖ o bölgeleri ele geçirirken başrolde bildiğimiz İsmail Kavuncu var.

Biraz karışık ama buraya bir nokta koyup Kavuncu ailesiyle ilgili yine kafalarda soru işareti oluşturan iki önemli ayrıntıya daha dikkat çekelim. İlkine bir soruyla başlayalım: Bir CIA projesi olan FETÖ'nün Türki cumhuriyetlere yönelmesiyle Türkiye'deki milliyetçi cenahta yaşanan "ümmetçi-milliyetçi" siyasal ayrışmanın aynı zaman dilimine denk düşmesi acaba tesadüf mü? O tarihlerde Ülkücüler arasında yaşanan ayrışmanın öncülüğünü yapan isim ise Buğra Kavuncu'nun babası Orhan Kavuncu...
İkinci ayrıntı çok daha ürkütücü...

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendi menfaat leri için hiç kimse ye acımazlar bunlar vatan haini bunlar nice insanin katili meral para nerde geliyor bir araştırın kim bunları besliyor ekrem bunların eseri bunlar elinde gelirse bu ülkeyi bölmek için elinde ne gelirse yaparlar hedefe ulaşmak için dini kullanan şeytanlar
    Cevapla
  • Baybora 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne şaşırdık yahu... İp lilerin kimler olduğunu beslediğim kedi dahi biliyor.
    Cevapla
  • Gezgin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve hala oy alabiliyorlar
    Cevapla
  • sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kavunlar kelek çıktı
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar vatan haini varsa biraraya gelmiş. RABBİM bunların şerlerinden bizi muhafaza eylesin. Bu görüntülere ve itiraflara rağmen bunların peşinden gidenlere de yazıklar olsun.
    Cevapla
  • BİTLİSLİ hülya 3 yıl önce Şikayet Et
    aminnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR