İYİ Partili Ümit Özdağ, İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu açıkladı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu itiraf etti.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 21:49 GÜNCELLEME 20.10.2020 01:33 SİYASET
İYİ Partili Ümit Özdağ, İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu açıkladı
İYİ Partili Ümit Özdağ, İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu açıkladı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu itiraf etti.

 

CNN Türk'te Ahmet Hakan'n sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan İYİ Partili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu açıkladı.

'BUĞRA KAVUNCU FETÖ'CÜDÜR'

 

Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış." ifadelerini kullandı.

Kavuncu'nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Özdağ, 15 Temmuz'dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı.

'MERAL AKŞENER'İN HABERİ VAR'

Öte yandan Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de durumdan haberdar olduğunu söyleyerek, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler." ifadelerini kullandı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Özdağ'ın iddialarının ardından telefonla Ahmet Hakan'ın yayınına bağlanan Buğra Kavuncu, şunları söyledi:

Öncelikle şunu söyleyeyim, büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Hukuk katliamı yapıldı orada, bugüne kadar kongre süreciyle alakalı sosyal medyada ya da herhangi bir mecrada yorum yapmama konusunda özen gösterdim çünkü parti içi bir meseledir. Davaya, partiye zarar verecek kamuoyunda bu yoğun tartışmaların kişisel çıkarlar için yapılmasını hiçbir zaman sağlıklı bulmadım. Ben yarın Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın.

İstanbul kongresinde kendisi taraf oldu, daha sonra bir büyük kongre yaptık, orada da bir demokratik süreç işledi. Madem 3 yıldır böyle bir sıkıntısı, endişesi vardı, biz her şeyi hukuk önünde aradık. Programda bahsettiği bütün gazetecilerle ilgili ben suç duyurunda bulundum yarın da kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağım.

Türk mahkemelerine de doğumumdan bu yaşıma kadar bütün yaşantımı didik didik etmelerine imkan vereceğim.

Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İşadamları Derneği. O dernek o dönemde tek iş adamları derneğiydi Türk firmalarının mensup olduğu, 180’e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Bunların içinde Türkiye’de bildiğiniz birçok markalaşmış, uluslararası nitelikte firma da vardı, sempatizan olan firmalar da vardı. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım, o dönemde Kazakistan’dan ayrıldım, İsviçre’de iş hayatıma devam ettim. Benim başkan yardımcısı olduğum dönemde bu iş adamları derneğinin Zeki Pilge de başkanlığını yapıyordu.

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Giresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hic birsey bilmeyen cahildir ama bilip de susan ahlaksizdir
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    onu oraya koyan orda tutan da fetöcüdür. fetö ile gizli ilişkiler, pis kokular geliyor
    Cevapla
  • Yazıyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral e partiyi kim kurdurmuş, koltuk sevdası böyle bir şey işte çıkarlar çatışınca (çok az da olsa vatan sevdalılarını tenzih ederim) sözde davalarını böylece satıyorlar.
    Cevapla
  • kara MG 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi birbirlerini İYİ tanıyorlar
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    herkese mesaj gönderiyorsun ümit özdağ falan kanalda konuşma yapacak diye. senden mesaj isteyen seni izlemek isteyen kimde her televizyona çıkacağında insanlara mesaj gönderiyorsun. sanki sütten çıkmış ak kaşıksınız sanki ülama yada alimsiniz herkese mesajla haber veriyorsun . izlemiyoruz kardeşim seni. varsa bir suç duyurun adelet mekanizmaları seni bekliyor. düş artık insanların yakasından. her tv. ye çıkacağındada mesaj gönderip durma. hadi başka kapıya
    Cevapla
  • Cüneyt BALLIKAYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Takke düştü kel göründü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR