Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı

Son Dakika Haberi; Türkiye Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan eti. Buna göre Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi 4 Kasım'a kadar görevini sürdürecek.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2020 00:40 GÜNCELLEME 25.10.2020 15:47 GÜNCEL
Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı
Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı

Doğu Akdeniz'de yeni bir NAVTEX ilan edildi. Oruç Reis Antalya'nın Güney Batısı'nda (Türk Kıta Sahanlığında) 4 Kasım'a kadar görev yapacak.

 

 

NAVTEX NEDİR?

İngilizce `Navigational text messages´ ifadesinin kısaltması olan Navtex, denizcilere yapılan bir tür uluslararası duyuru işlevi görüyor. Navtex paylaşımlarıyla seyir halindeki gemiler bilgilendiriliyor; tehlike ya da risklere karşı uyarılıyor.

 

 

Kazalar, meteorolojik tahminler, arama kurtarma faaliyetleri gibi durumlar hakkında mesajlar veriliyor. Mesajlar, Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayımlanırken, gemiler bunları Navtex cihazlarıyla algılayıp haberdar oluyor.

YORUMLAR 2
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zamanında Türkiye'ye karşı kurulmuş uydurmasyon kukla bir devletçik, aynı Bulgaristan ve Ermenistan gibi. Bunlar savaşmadan emperyalistlerin desteğiyle Osmanlı topraklarını gasp etmiş işgalcilerdir. Gasp ettikleri topraklarda Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'nin kan hakkı vardır. İlk fırsatta bu işgalci üç uyduruk devletçik haritadan silinmelidir. Ayırca bu üç eşkıya topluluk 1821 yılından itibaren Müslümanlara karşı vahşi soykırımlar yapmışlardır. Medyamız her gün yukarıda bahsettiğim konuları görsel ve yazılı basında anlatmalı ki halkımız bilinçlensin, düşmanlarımızı ve haklarımızı tanıyalım. Ver kurtul mantığı ile Anadolu'ya sıkıştık çünkü.Haklarımızı arayalım..
    Cevapla
  • Ertan sezer 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet süper. Yani,durmak yok yola devam. ..REİSİM rabbim yar ve yardımcınız olsun....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR