Yunanistan'ın Oruç Reis iftirasına Türkiye'den cevap

Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın 'Oruç Reis Yunanistan'ın kıta sahanlığında faaliyet gösteriyor' şeklindeki açıklamasına cevap verdi. Açıklamada Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin BM nezdinde de kayda geçirilen Türkiye'nin kıta sahanlığı dahilinde araştırma faaliyetinde bulunduğu ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2020 20:02 GÜNCELLEME 25.10.2020 20:58 GÜNCEL
Yunanistan'ın Oruç Reis iftirasına Türkiye'den cevap
Yunanistan'ın Oruç Reis iftirasına Türkiye'den cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Sismik Araştırma Faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamayla ilgili soruya yazılı yanıt verdi.

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın bugün Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığında yürüttüğü sismik araştırma faaliyetlerinin Yunan kıta sahanlığında gerçekleştirildiğini öne süren ve bu faaliyetleri “yasa dışı” olarak nitelendiren "mesnetsiz bir açıklama" yayımladığını belirten Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

"Oruç Reis gemimizin sismik araştırma faaliyetlerini yürüttüğü saha bütünüyle ülkemizin uluslararası hukuk temelinde tespit edilen ve Birleşmiş Milletler nezdinde de kayda geçirilen kıta sahanlığı dahilinde bulunmaktadır. Keyfiyet, 23 Ekim 2020 tarihinde Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisine de bir kere daha sarahaten izah edilmiştir. Oruç Reis'in 25 Ekim - 4 Kasım 2020 tarihleri arasında sismik araştırma icra edeceği mevcut çalışma sahası Yunanistan anakarasına 440, ülkemize ise 130 kilometre uzaklıktadır."

 

Türkiye'nin her daim olduğu gibi, Doğu Akdeniz'de hem kendisinin, hem Kıbrıs Türkü'nün meşru haklarının güvence altına alındığı, hakkaniyet temelinde bir çözüm için diyalog ve işbirliğine hazır olduğunu belirten Aksoy, "Yunanistan’ın da ülkemizle diyaloğa girmemek için suni sebepler yaratmaktan ve ön koşullar sunmaktan vazgeçmesini bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

Yunanistan'ın Oruç Reis iftirasına Türkiye'den cevap

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Metin İzmir 3 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
  • Vdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir korkaklar yalniz savas edemezler
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar denizi pek sever inşaAllah yakın bir zamanda denize dökülmeleride çok yakın.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    iftira atacagina gel engelle gercek öyleyse.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR