Dünyaca ünlü deprem uzmanından İzmir açıklaması!

İzmir depreminden günler önce sosyal medyadan bazı uyarılarda bulunan Hollandalı dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets CNN TÜRK'e konuştu. Artçı sarsıntılar konusunda uyardı. Dolunay ile depremler arasında ilişki olduğu iddiasını tekrarladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2020 13:33 GÜNCELLEME 03.11.2020 13:39 GÜNCEL
Dünyaca ünlü deprem uzmanından İzmir açıklaması!
Dünyaca ünlü deprem uzmanından İzmir açıklaması!

Günler öncesinden iddiasını dile getirmişti. Türkiye'yi yasa boğan ve onlarca kişinin ölümüne sebep olan depremle ilgili de paylaşımlar yaptı.

 

 

Daha önce Ekvador ve Endonezya'daki depremleri önceden tahmin ederek adını dünyaya duyuran Hollandalı uzman Frank Hoogerbeets. İzmir depremini değerlendirdi.

BU DEPREMİN MAVİ AY İLE İLGİSİ VAR MI?

 

 

İşte Frank Hoogerbeets'in açıklamaları; 

"Mavi ay gerçekten de önemli değil. Çünkü sadece 1 ay içinde iki dolunay anlamına geliyor. Ama dolunayın kendisi kritik olabilir. Bu anlamlı çünkü eğer gezegensel geometri dolunay döneminde kritik ise işte o zaman daha büyük sismik aktivite ortaya çıkabilir. Her ne kadar bu sefer kritik geometri 27'sinde, yani dolunaydan 4-5 gün önce ortaya çıkmış olsa da dolunay yine de kritik olabilir."

YORUMLAR 1
  • Leila 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollandalı bilim adamı bu konuda haklı, çünkü en son dolunayda ayın yörüngesi dünyaya çok yaklaştığından, fay hatlarindaki enerjiyi açığa çıkartarak depremi tetikliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR