2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Enflasyona göre asgari ücret beklentisi açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Yurt İçi Üretici Fiyatlarının 12 aylık ortalamasını yüzde 9.11 olarak açıklamasının ardından yeni yılda asgari ücrete yapılacak olan zam miktarı araştırılmaya başlandı. Peki 2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak?

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2020 09:19 GÜNCELLEME 09.11.2020 09:20 GÜNCEL
2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Enflasyona göre asgari ücret beklentisi açıklandı!
2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Enflasyona göre asgari ücret beklentisi açıklandı!

Asgari ücret ödemelerinde ek zam formülü beklentileri olduğuna dair bilgiler gelmeye başladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, asgari ücretli vatandaşların her ay ödemiş oldukları 375 TL gelir vergisi ve 22 TL damga vergisinin maaşlara eklenmesi düşünülebilir. Eğer bu sistem devreye girerse, yeni yılda enflasyon oranında zam artışının yanında gelir vergisi ve damga vergisi de eklenebilir.

 

TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) YILLIK %11,89 AYLIK %2,13 ARTTI

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,64, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,74 artış gerçekleşti.

 

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı.

Görüşmelerde, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu bütçeleri de ele alınacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığının bütçesine ilişkin sunumunda,  "Bu yıl asgari ücretlerin tüm tarafların uzlaşı ile tespit edilmesini diliyorum." açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET 2021'DE NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor ve belirlenirken yılın son enflasyon oranları baz alınıyor. TÜİK tarafından yapılan açıklama baz alındığında asgari ücrete yüzde 10 civarında zam yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Çalışanların merakla beklediği asgari ücret zam oranı görüşmeleri Aralık ayında başlayacak.

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • BAKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    3500 Olmazsa durum sıkıntı yazın biyere erlen seçim olur gitmez böyle
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    vayki ne vay kendileri yazıyor kendileri okuyor 3500 olmasa durum sıkıntı ülkede erken seçim olur bence
    Cevapla
  • Fedakâr 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis biliyor durumu gerekeni yapar Allah'ın izniyle herşey güzel olacak azdaha sabir
    Cevapla
  • Motus 3 yıl önce Şikayet Et
    30 aralık gece belli olur. %10 - %13 arası Her sene aynı muhabbet
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek enflasyon pazarda markette garibanın cebinde belli oluyor. Yıl olmuş 2020 evimde bulaşık makinesi yok. 1 ay önce almaya niyetlendim sadece 1 ayda 700 tl zamlandı. Kış kapıda yakıt masrafı geliyor. Ev kiraları alabildiğine zamlanıyor. Her şey zamlanirken yaşam zorlaşmışken komik rakamlardan bahsetmeyin Allah aşkına. Babalar çocuklarının istediklerini alamıyor, çocukları oyuncakçının önünden geçerken görecek diye korkuyor. Yapmayın Allah aşkına..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR