Adalet Bakanlığı bilişim personeli alımı! Kadrolar, şartlar, maaş ve başvuru...

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere 27 farklı kadro için sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılıyor. Kadroları, başvuru şartları ve nasıl başvuru yapılacağını dair bilgileri sizler için derledik. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2020 08:44 GÜNCELLEME 06.11.2020 08:44 GÜNCEL
Adalet Bakanlığı bilişim personeli alımı! Kadrolar, şartlar, maaş ve başvuru...
Adalet Bakanlığı bilişim personeli alımı! Kadrolar, şartlar, maaş ve başvuru...

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda; sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 37 (otuz yedi) sözleşmeli bilişim personeli alınacak.  Alım için başvurular https://pgm.adalet.gov.tr internet adresinden üye girişi yapılarak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştirilecektir. Peki Adalet Bakanlığı personel alımları hangi kadrolarda olacak? 

 

ADALET BAKANLIĞI BİLİŞİM PERSONELİ KADROLARI

  1. Kıdemli Yazılım Mimarı

     
  2. Kıdemli Sistem Mimarı

  3. Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı

  4. Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı

  5. Kıdemli Ağ Altyapısı Uzmanı

  6. Kıdemli Ağ Uzmanı

  7. Kıdemli Sistem Uzmanı (Windows)

  8. Kıdemli Sistem Uzmanı

  9. Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı

  10. Yazılım Geliştirme Uzmanı

  11. Web Önyüz Geliştirme Uzmanı

  12. DevOps Mühendisi

  13. DevOps Mühendisi

  14. Veri Tabanı Uzmanı

  15. Network (Ağ) Uzmanı

  16. Sistem Uzmanı (Windows)

  17. Sistem Uzmanı

  18. Veri Tabanı Güvenliği Uzmanı

  19. SIEM Uzmanı

  20. Ağ ve Yazılım Güvenliği Uzmanı

  21. Sesli ve Görüntülü Yazılım Geliştirme Uzmanı

  22. Android Mobil Uygulama Geliştirme Uzmanı

  23. IOS Mobil Uygulama Geliştirme Uzmanı

  24. Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı

  25. Sesli ve Görüntülü Yazılım Geliştirme Uzmanı

  26. Enerji Yönetimi Uzmanı

  27. Yapay Zekâ Geliştirme Uzmanı

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

  • (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları sadece D Grubu pozisyonları için başvuru yapabilir),

  • Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda, son başvuru tarihi itibarıyla ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

  • Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak.

BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER

  • Adaylar başvurularını 04/11/2020-18/11/2020 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

  • Adaylar ilan edilen aynı veya farklı gruptaki pozisyonlardan en fazla ikisine başvurabilecektir.

  • Adayların başvuru yapılacak pozisyon için gerekli evrakı sisteme eksiksiz olarak yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir.

  • Adayların öğrenim durumları Yükseköğretim Bilgi Sistemi web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

  • Adayların 2020 KPSSP3 puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır. (KPSS puanı olmayan adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacaktır.)

  • Adayların Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)  puanı ÖSYM web servisleri aracılığı ile alınacaktır. YDS puanının olmaması durumunda ÖSYM tarafından belirlenen "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" ne göre kabul edilen YDS dengi puanı gösterir belge taratılarak sisteme yüklenecektir. YDS puanı veya eşdeğer belgesi olmayan adayların yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir.

  • Adayların güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğine ilişkin belge veya belgeler sisteme taratılarak yüklenecektir.  (Transkript belgesi de kabul edilecektir.)

  • Adaylar yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda mesleki tecrübelerine ilişkin kaşe ve ıslak imza ile onaylanmış hizmet belgesi veya belgelerini sisteme taratarak yükleyecektir. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

  • Adayların başvuruda bulunacakları pozisyonda çalıştıklarını gösterir belgenin kontrolü amacıyla https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu adresinden alınan barkodlu belgenin indirilerek sisteme yüklenmesi gerekecektir.

  • Ayrıca adayların her bir pozisyon için istenilen belgeleri sisteme tek tek yüklemeleri gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksiklerden adaylar sorumlu olacaktır.

  • Adayların detaylı özgeçmişlerini (CV)  ve fotoğraflarını (JPG, JPEG formatında) sisteme yüklemesi gerekecektir.

  • Adaylardan gerekli durumlarda; sisteme yüklenen belgelerin asılları istenilebilecektir.

  • Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru ilgili komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Sözleşme süreleri mali yıl ile sınırlıdır.

Sözleşmeli Bilişim Personeline, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 6 ncı maddesi hükmü uyarınca sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında (ek ödeme, fon, fazla mesai v.s.) başkaca bir ödeme yapılamaz. Aylık brüt sözleşme ücreti tavanı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilenler için 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların 3. maddesinde tespit edilen sözleşme ücret tavanının (yılın son altı ayı için belirlenen ücret tavanı 7.536,85 TL’dir)  vize cetvelinde belirtilen katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Bakanlığımız, yukarıdaki tavan ücretlerinin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR