Kasım'da Öğretmenlere ara tatil var mı? MEB Bakanı Selçuk açıkladı öğretmenler okula gidecek mi

MEB Bakanı Ziya Selçuk bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğrencilerin 16-20 Kasım tarihleri arasında ara tatile gireceğini açıkladı. Bu açıklamanın üzerine Kasım ayında öğretmenlere ara tatil var mı? sorusu merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında öğretmen seminerleri yapılacak. Peki öğretmenler okula gidecek mi gitmeyecek mi?

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2020 14:59 GÜNCELLEME 11.11.2020 14:59 GÜNCEL
Kasım'da Öğretmenlere ara tatil var mı? MEB Bakanı Selçuk açıkladı öğretmenler okula gidecek mi
Kasım'da Öğretmenlere ara tatil var mı? MEB Bakanı Selçuk açıkladı öğretmenler okula gidecek mi

16 Kasım tarihine 1 haftadan kısa bir süre kala 1 milyon öğretmen ara tatilde okula gelip gelmeyeceği ile ilgili araştırma yapıyor. Normal süreçte öğrencilerin tatil yaptığı dönemlerde okullarda mesleki gelişim, öğretmen seminerleri düzenleniyordu. Pandemi süreci sebebiyle askıya alınan öğretmen seminerleri online olarak düzenlenmeye başladı. MEB Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından sabah saatlerinde yaptığı paylaşımla öğretmenlerin akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Peki öğretmenler ara tatil yapacak mı? Kasım ara tatilinde öğretmenler okula gidecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ara tatil açıklamasının detayları…

 

 

ÖĞRETMENLER ARA TATİLDE OKULA GİDECEK Mİ?

 

 

MEB Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 16 Kasım tarihi itibariyle başlayacak ara tatilde öğretmenlerin mesleki gelişim programlarına katılacağını duyurdu. Dolayısıyla 16-20 Kasım tarihleri arasında öğretmenler okula gelmeyecek. Ancak öğretmenler için hazırlanan mesleki gelişim programlarına online olarak katılacak. Aşağıda bulunan öğretmen semineri içeriğinden, Kasım ayı öğretmen semineri programına ulaşabilir ve detayları öğrenebilirsiniz.

 

Öğretmen seminerleri ara tatilde olacak mı? (MEB) Ziya Selçuk öğretmen seminerleri çevrimiçi...

 

BAKAN SELÇUK ATAMA MÜJDESİNİ VERDİ!

2021 öğretmen atamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklaması yaptı. Öğretmen atamalarıyla ilgili "2021'de tabii ki atama yapacağız. Bütçede öğretmen ataması var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var." şeklinde konuştu. Öğretmen atamalarıyla ilgili duyurunun yakın zamanda yapılması bekleniyor.

OKULLARDA TASARRUF DÖNEMİ!

Açıklamasının devamında kitap onaylarının yapılacağı ayla ilgili mevzuatta yapılan değişiklik ve diğer tedbirlerle birlikte 434 milyon TL tasarruf sağlandığına dikkat çeken MEB Bakanı " Her okul kendi yakacaklarını, ihale açarak alırken bu yıl Enerji Bakanlığı ile bir anlaşma yaptık ve kömürleri belirli bir kalorinin üzerinde olması şartıyla merkezi olarak aldık ve okullara ulaştırdık. Dolayısıyla hiçbir okul ihaleyle uğraşmadı, hiçbir okulda ihalelerle ilgili sıkıntılar vesaire konuşulmadı. Bunu Türkiye olarak merkezi düzenledik ve sadece kömürden 155 milyon TL civarında bir tasarruf sağlandı." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR