Bakan Koca aşı için tarih verip virüsün korkutucu boyutunu açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Bugün itibarıyle dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyon oldu. " dedi. Koca ayrıca, "Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bize düşen, bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2020 17:53 GÜNCELLEME 18.11.2020 17:53 GÜNCEL
Bakan Koca aşı için tarih verip virüsün korkutucu boyutunu açıkladı!
Bakan Koca aşı için tarih verip virüsün korkutucu boyutunu açıkladı!

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

 

VİRÜS KİTLESEL BULAŞMA DÖNEMİNE GEÇTİ

Virüs bulaştırıcılığından hiçbir şey kaybetmeden adeta kitlesel bulaşma dönemine geçti. Bugün itibarıyle dünyada pozitif vaka sayısı 55 milyon oldu. Ölüm sayısı ise 1 milyon 326 bini geçti. Hali hazırda 100 bini aşkın ağır vaka hastanelerde yaşam mücadelesi veriyor.

 

 

"BU YIL BİTMEDEN AŞIYA KAVUŞMA ÜMİDİ İÇİNDEYİM"

Görünen o ki, hayatımızı bir süre daha sıkı bir disiplin altına almak zorundayız. Dünyaya paralel olarak ülkemizde de 16 ayrı aşı çalışması yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi klinik öncesi dönemi başarıyla tamamlayarak insan denemelerine başlamıştır. Çin ve Almanya kaynaklı aşıların ülkemizde de faz çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim. Bize düşen, bu süreci güvenli bir şekilde atlatabilmektir.

"ARTIŞ TRENDİ NEREDEYSE BÜTÜN ÜLKEYE YAYILDI"

İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük illerimizdeki artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış̧ durumdadır. Bu artışı göğüsleyebilmiş durumda isek de gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Görünen o ki, hayatımızı bir süre daha sıkı bir disiplin altına almak zorundayız

YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Tr yerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Erken olur inşallah sayın bakanım tıpta uzmanlık yerimizi prestijimizi mazluma umut olmak için gece gündüz çalışıyorsunuz teşekkürler
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Allah cümle cemalimize yardımci olsun dün akşam ihtibariyle test oldum bugün pozitif olduğumu öğrendim . Gerçekten yaşamayan bilemez kendinize 1 yerine 2 kere dikkat edin
    Cevapla
  • Rıza 66 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin inşallah hafif atlatır kimseye bulaşmasına imkan vermezsin.
    Cevapla
  • Kimse 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarindan itibaren halk, devlet, basin beraber karar verip sanki korona diye bir sey yokmus gibi davranilsa nasil olur sizce. Ne günlük saglik bakani aciklamalari ve ne de basinda test, hasta, ölen sayilari yayinlanmasa. Bu hastaliga yakalananlar da (agir gecirenler müstüsena) hastahanelere hücüm etmese genel bir placebo etkisi olur mu acaba?Hersey daha saglikli olmaz mi? Ama birilerinin isine gelmez tabi. Dünyanin tüm gündemi korona olmali. Cünkü DSÖ onu salgin ilan etti ve koronanin kendisinden daha tehlikeli bu zikkimin asisi icin insanlarin psikolojik hazir olmasi lazim. Seve seve vurulmamiz icin evhamin, korkunun büyümesi lazim. Az kaldi yakinda hep beraber vurulup rahatlayacagiz!!!
    Cevapla
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş derdini anlıyorum. Bende aşıya soğuk bakıyorum, Ancak 1-0 mantığından uzaklaşmamız lazım. Belki bilojik silah, belki labatuvar kaçkını bir virüs bilemiyoruz tekrar dünyanın dokusunu değişiyor bir kaç haftadır ciddi bir artış var. Rabbim yöneticilerimizin gayretini zayi etmesin, istikametli karar nasip etsin. Bu milleti aşıya muhtaç duruma düşürmeden bu musibeti atlatmayı nasip etsin.
    Cevapla
  • Cüneyt beyaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkçıların canı çıksın diyorsun yani,
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bill Gates in (şeytanın kölesi) ortağı olduğu aşıyı yaptırırmıyım bilmem !!!
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşımda çok bulaşıcı oluyo bu virüs metrobüsler otobüsler tika basa dalu buna bi önlem almak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR