Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli aşı açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs salgını ve aşı konusunda önemli açıklamalar geldi. Pfizer'in aşısının Aralık ayına yetişme ihtimalinin zayıf göründüğünü kaydeden Bakan Koca, "Eğer yetişirse Türkiye'ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyon olması şeklinde görüşmelerimiz var. Yerli aşının devreye girmesi ise Nisan'ı bulur." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2020 22:35 GÜNCELLEME 19.11.2020 01:51 GÜNCEL
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli aşı açıklaması!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli aşı açıklaması!

Bakan Koca, Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe görüşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. 

 

Türkiye'nin geçen yıl yaptığı grip aşısı tedariği bir milyon 300 bin ama yapılan bir milyon 100 bin aşı. Grip aşısında arttırabileceğimiz rakam sınırlı. Bu süreçte 2.3 milyona çıkardık. Şu ana kadar 600 bin kişiye yaptık grip aşısı.

5 haftadır tarama yapıyoruz. Bu dönemde influenza yok.

 

Pfizer aşı ile ilgili Aralık ayında olma ihtimali zayıf görünüyor. Ruhsatın Aralık'ta olmama ihtimali yüksek oldu. Olursa Türkiye'ye verebileceği rakam 1 milyon. Yıl içinde de 25 milyona olabilirliği şeklinde görüşmelerimiz var.

YERLİ AŞI NİSAN'DA

Yerli aşımızın devreye girmesi Nisan ayı şeklinde olur. Çin aşısı için de Aralık ayında 10 milyon aşı alabileceğiz Ocak ayında da böyle olacak bu sayı 2 katına çıkabilir bir iki gün içinde sözleşmeler imzalanacak. 

12 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIYORUZ

Önümüzdeki günlerde, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.

AĞIR HASTA SAYIMIZ 8 KAT ARTTI

29 Temmuz'dan bu yana ağır hasta sayımız 8 kat arttı, vefat eden sayısı 8 kart arttı. Evde semptomu olmayanın sayısı mı sizin için önemli.

 

 

YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    bu devirde babana bile güvenmiyeceksin
    Cevapla
  • Haktan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli aşi diye bir şey Yok. Sallamayın.
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin! Ben Kovid-19 Aşı,sı Olmuyorum diyenler herkesden önce Gider Aşı olmaya! Özellikle Chp, liler diyor Aşı olmam diye,.. Onlardan sıra bulamayız! :)))
    Cevapla
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafir küreselcilerin aşısına güvenmem. Yerli aşı ancak.
    Cevapla
  • mehmet aslı 3 yıl önce Şikayet Et
    ah ah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR