Sözcü'nün skandal manşeti sonrası peş peşe açıklamalar! Tepki yağıyor...

Sözcü Gazetesi, yeni yılın ilk gününde şaşırtmayarak tartışmalara neden olacak bir manşetle çıktı. İslam düşmanlığını bir kez daha gösteren gazete, "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetinin altına sıraladığı listede Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami statüsüne kavuşasını da koydu. Çok konuşulan manşet sonrası siyaset ve sanat dünyasından birçok isim sert açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2021 13:53 GÜNCELLEME 01.01.2021 22:13 GÜNCEL
Sözcü'nün skandal manşeti sonrası peş peşe açıklamalar! Tepki yağıyor...
Sözcü'nün skandal manşeti sonrası peş peşe açıklamalar! Tepki yağıyor...

Yeni yılın ilk gününde Sözcü Gazetesi büyük tepki toplayan bir manşete imza atı. "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetiyle okuyucularıyla buluşan gazetenin haberinin detaylarında, dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı vardı. 

 

 

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI DA FELAKET OLARAK GÖSTERİLDİ

Skandal ötesi haberde; deprem, çığ felaketi ve korona gibi felakatlerin sıralandığı kısımda Ayasofya'nın ibadete açılması da felaket olarak gösterildi.

 

 

Temmuz 2020'nin felaketi olarak gösterilen kutucukta, "Yıllarca müze olarak hizmet veren İstanbul'daki Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi." ifadelerine yer verildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılan Ayasofya Camii, İslam aleminde büyük bir sevince neden olurken, Amerika ve Avrupa'dan Türkiye'ye karşı tepki sesleri yükselmişti. 

SKANDAL MANŞET SONRASI TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!

Yapılan bu haber sonrası sosyal medyada birçok isimden çok sert tepkiler geldi. 

İşte o tepkilerden bazıları; 


FUAT OKTAY: İÇİMİZİ SIZLATTI! YAZIK...


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, skandal manşete sosyal medya hesabından tepKİ gösterdi.

Oktay açıklamasında, ''Sözde bir gazetenin manşeti içimizi sızlattı. Yazık, kendi değerlerine bu kadar uzak ve düşman bir zihniyet... Milletimizin inanç ve değerleriyle barışık olmayan çarpık zihniyet örnekleri maalesef hız kesmeden devam ediyor.2020 yılını taçlandıran ve milletimizi sevince boğan muhteşem olay,
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını "felaket ve gözyaşı" olarak kabul etmek “gerici ve yobaz zihniyetin” son tezahürüdür. Bu zihniyeti kınıyor ve lanetliyorum.''
ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ŞENTOP: BU ZİHNİYET HANGİ TOPRAKLARA AİT OLABİLİR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop skandal manşet ile ilgili yaptığı açıklamada "Ayasofya’nın açılışını 2020’nin "felaket"leri ve "hatırlamak istemediğimiz" olayları arasında sayan bir zihniyet... Hangi topraklara ait olabilir?" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY: 'GERİCİ VE YOBAZ ZİHNİYETİN' SON TEZAHÜRÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını 'felaket ve gözyaşı' olarak kabul etmek 'gerici ve yobaz zihniyetin' son tezahürüdür." ifadesini kullandı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "sözde bir gazetenin attığı manşetin içini sızlattığını" belirterek, şunları kaydetti:

"Yazık, kendi değerlerine bu kadar uzak ve düşman bir zihniyet. Milletimizin inanç ve değerleriyle barışık olmayan çarpık zihniyet örnekleri maalesef hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılını taçlandıran ve milletimizi sevince boğan muhteşem olay, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasını 'felaket ve gözyaşı' olarak kabul etmek 'gerici ve yobaz zihniyetin' son tezahürüdür. Bu zihniyeti kınıyor ve lanetliyorum."

MER ÇELİK: AYASOFYA 2020 YILININ TAÇLI YILDIZIDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Milletimizin değerlerinin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin sevinmesi için gayret edeceğiz. Egemenliğin millete ait olduğu ilkesi pusulamız olmaya devam edecek. Milletimizin duasına ve sevincine katılanlara ne mutlu...

Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır. Cumhurbaşkanımıza bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz. Ayasofya Camii’nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait her şeyle kavgası var. Millete ait olan "Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir" ilkesini de sevmiyorlar." şeklinde konuştu.

'OLİMPOS DAĞI'NIN SÖZCÜSÜ'

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan Sözcü'nün haberi ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Olimpos Dağı’nın sözcüsü..." ifadelerini kullandı. 

FAHRETTİN ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETARIZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "2020 yılının bizlere yaşattığı en müstesna duygu şüphesiz ki Ayasofyamızın onlarca yıllık hasretinin son bulması oldu. 2021 yılının ilk gününü de Ayasofyamız’da karşıladık. Biricik sevdamızın zincirlerini kırıp hasretimizi dindiren sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’a minnettarız." ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZHASEKİ: MİLLET VE MEMLEKET DÜŞMANLARININ SÖZCÜ'SÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de yaptığı açıklamada "Millet ve memleket düşmanlarının Sözcü’sü olan bir paçavranın Ayasofya’nın açılışını değerlendirme biçimi bizler için hiçbir anlam ifade etmemektedir. Ayasofya'nın aslına rücu etmesini felaket görmek bu topraklara ve bu millete düşman olmak demektir." ifadelerini kullandı.

EMİN AKBAŞOĞLU: YAZIKLAR OLSUN

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi;

Ayasofya-i Kebir Camii'nin aslına dönerek ibadete açılmasını felaketler arasında göstererek aziz Milletimizin değerlerine düşmanlık yapan zihniyeti yabancılaşmışlara yazıklar olsun! Televizyon ekranlarında başörtüsüne düşmanlık ederek milletimiz arasına fitne tohumları atan CHP'li eski vekil ile bu zihniyetin beslendiği kaynak aynıdır. Bu köhnemiş zihniyetle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

ALİ ERBAŞ: İSLAM MEDENİYETİNİN BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN YÜKSELMEYE DEVAM EDİŞİNİN İSPATIDIR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii ile ilgili Sözcü Gazetesi'nin skandal manşetine cevap olarak "Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan İslam medeniyetinin bütün zorluklara rağmen yükselmeye devam edişinin ispatıdır Elhamdülillah." dedi.

AYD: İSLAMA VE MÜSLÜMANLARIN DEĞERLERİNE YAPILAN HER TÜRLÜ SALDIRININ KARŞISINDAYIZ

Anadolu Yayıncılar Derneği de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "Sözcü Gazetesi'nden skandal! 2020 yılının felaketi olarak gösterdiği Ayasofya Camii'nin ibadete açılması haberini kınadığımızı belirtir, İslama ve Müslümanların  değerlerine yapılan her türlü saldırının karşısında olduğumuzu ifade etmek isteriz." sözleriyle tepki gösterdi.

'SİZİN GİBİ AHLAKSIZ HİÇ OLMAZ'

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener yaptığı açıklamada, "Sakalsız olur da, inançsız, imansız, sizin gibi ahlaksız hiç olmaz" ifadelerini kullandı.

'TAM BİR FELAKET VE PROVOKASYON'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, "Sözcü, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını 2020’nin felaketler listesine eklemiş... Üstüne üstlük manşet yapmış. Yani Sözcü’nün yaptığı editöryal bir hata değil, tam bir felaket ve provokasyon!" dedi. 

'28 ŞUBAT'IN GÖZYAŞI'

Milat Gazetesi Genel Yönetmeni Serdar Arseven, "Sözcü Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını 2020’nin “felâket ve gözyaşı tablosu”na eklemiş. “Büyük Felâket”. 28 Şubat’ın gözyaşı! CHP’li Fikri Sağlar’ın “Türbanlı hakimin adaletli karar vereceğinden kuşku duyarım” cümlesiyle aynı çerçevede. Güçlenen 28 Şubat!" dedi.

ŞADİ YAZICI: LÜZUMSUZ GAZETE

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da "Cumhurbaşkanımız çok güzel özetlemiş: LÜZUMSUZ gazete!" dedi.

'BUNLAR, BU ÜLKENİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETTİR'

Gazeteci Mustafa Kaymak skandal manşetle ilgili, "Ayasofya’nın ibadete açılmasını felaket olarak görenler... bu ülkenin başına gelmiş en büyük Felakettir!!!" ifadelerini kullandı.

UĞUR IŞILAK: HAZMEDEMEDİNİZ GİTTİ ULAN!

Ünlü sanatçı Uğur Işılak da Ayasofya ile ilgili Sözcü Gazetesi'nin imza attığı skandal manşete "Bunca yıldır bu milletin manevi hassasiyetini hazmedemediniz gitti ulan... " şeklinde tepki gösterdi.

'MÜSLÜMANLARIN MUTLULUĞU SİZE DERT OLSUN'

Ünlü şarkıcı Umut Mürare de Sözcü'nün Aysofya manşeti ile ilgili yaptığı açıklamada "Şeytanın Sözcüsü için Ayasofya Camiinin açılışı tabiki felaket sayılır. Müslümanların mutluluğu size dert olsun." dedi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar;

Ecdad emaneti, fethin sembolü Ayasofya Camii'nın tekrar ibadete açılması, yaşadığımız zorluklarla hatırlayacağımız bir yılda aldığımız en güzel hediyedir.


 

YORUMLAR 452 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet ittifakı birşey dedide bizmi duymadık.
    Cevapla
  • Seyit 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar icin felaket. Bunu zaten biliyoruz.
    Cevapla
  • Fani 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü ve güruhuna tabiki felakettir. Bu islamın zaferidir.
    Cevapla
  • Adem Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nın başına gelen en büyük felaket sizin ve zihniyetinizin varlığıdır. Hatta Türkiye için, 80 milyon için sizin varlığınız kovid 19 dan daha tehlikelidir. Okurlarınız sizinle sürekli mutasyon geçiriyor. Allah bizi kovidden daha tehlikeli olan sizden korusun.
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet döneminde kurulan bu gibi hain zararlı yalancı bütünlüğü bozan fitne tohumları atan medya kuruluşları neden kapatılmıyor bu kadar diktatörlük varsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR