Sözcü'nün skandal manşetine yaptırım sinyali

Basın İlan Kurumu, Sözcü gazetesinde bugün yer alan ve Ayasofya Camii'nin ibadete açılışını 'Felaket' olarak nitelendiren haberle ilgili inceleme başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2021 18:40 GÜNCELLEME 01.01.2021 18:44 MEDYA
Sözcü'nün skandal manşetine yaptırım sinyali
Sözcü'nün skandal manşetine yaptırım sinyali

Sözcü gazetesi, bugünkü manşetinde Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra ibadete açılmasını felaket olarak nitelendirdi, tepkiler çığ gibi yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Ben okumuyorum, kimse de para verip okumasın" sözleriyle tepki gösterdiği Sözcü gazetesinin söz konusu haberiyle ilgili Basın İlan Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Basın İlan Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli '2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı' manşetli haberinde, Ayasofya'nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır.Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır."



 

 

YORUMLAR 135 TÜMÜ
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar olmayın bu dunya bos ölum var unutmayın kimse öbür dünya hiç bir şey yok herkes ölüm tatacak. Siz
    Cevapla
  • Murat yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözcü gazetesini alıp okuyanların Müslümanlığı dan şüphe ederim.Bu gazeteyi cikaranlar hiç şüphesiz Allah in dinine savaş açmış en azılı mahluklardir.Sozde halkın çoğunluğunun müslüman olan bir ülkede bu kadar aleni mabetlerimize saldırıyorsa ve hala yer yerinden oynamiyorsa demekki halkın Müslümanlığı sözde kalmıştır.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın gazeteyi olsun bitsin. Çalışanları da vatana ihanetten yargılarsin.
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist partiler gazeteler yayınlar hakkında gereken yapılmalı. Halkımızı içten zehirliyorlar. İyimser hiçbir haberleri yok.
    Cevapla
  • Kimin Gazetesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya açıldı diye çok mu gözyaşı döktün Sözcü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR