Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün Nişan ve Kına töreni için yasaklar bugün kalkıyor mu?

Düğün salonlarının ne zaman açılacağı ve kına ve nişan törenlerinin yeniden ne zaman serbest bırakılacağı tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta, bugün düzenlenecek kabine toplantısında normalleşme sürecine ilişkin adımların masaya yatırılacağı müjdesini vermişti. İşte merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2021 10:07 GÜNCELLEME 01.03.2021 10:07 GÜNCEL
Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün Nişan ve Kına töreni için yasaklar bugün kalkıyor mu?
Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün Nişan ve Kına töreni için yasaklar bugün kalkıyor mu?

Düğün salonlarının açılacağı tarih, baharın da gelişi ile birlikte en çok merak edilen konuların başında yerini aldı. Bilindiği üzere 2. Dalganın ülkemizde baş göstermesi ile birlikte yeniden kısıtlama tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı uygulaması kararı alınmıştı. Bu kararlar ile düğün salonları ve daha birçok işletme kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz hafta normalleşme sürecine ilişkin kararlar kabine toplantısında masaya yatırılacağını ve alınan kararın duyurulacağını açıklamıştı. Peki düğün salonları ne zaman açılacak? 1 Mart itibari ile kına ve nişan törenlerine izin verilecek mi? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak. İşte merak edilen sorulara ilişkin cevaplar....

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK? NİŞAN VE KINA MERASİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düğün salonlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Tedbir önlemleri kapsamında yasaklanan nişan ve kına törenlerinin de yeniden ne zaman serbest bırakılacağına ilişkin kesin bir tarih açıklanmış değil. 

Lakin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bugün düzenlenmesi planlanan kabine toplantısında normalleşme sürecine ilişkin atılacak adımlara ilişkin atılacak adımların görüşüleceğini müjdelemişti. Bu nedenle tüm gözler kabine toplantısını çevrildi.

DÜĞÜNLERİ GİZLİ DAVETLİLER DENETLEYECEK?

Yeni önlemlerle birlikte Güvenli Düğün Sertifikasyon Projesi kapsamında yetki belgesi olan düğün salonlarında ISO 9001:2015 sertifikasyonu işlemi yapılacak. Bu tedbirlerin yanı sıra düğünleri gizli davetliler denetleyecek. düğün esnasında 25-35 yaşları arasında üniversite mezunu adaylar arasından seçilecek olan gizli davetliler salon sahibinin haberi olmadan salonları gezecek ve düğünleri denetleyecek. Şayet gizli davetli işletme hakkında olumsuz bir rapor düzenler ise işletmenin ISO 9001 belge iptali işlemi gerçekleştirilebilecek. 

NORMALLEŞME SÜRECİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER PLANLANIYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.