Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar ve kısıtlamalar bugün kaldırılacak mı?

Kabine toplantısı ne zaman? Yüz yüze eğitime geçiş, lokanta, kafe, restoran ve kıraathanelerin açılması, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesi, hafta içi yaşlılar ve gençler için uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin normalleşme adımlarının Mart ayının ilk kabine toplantısında masaya yatırılması bekleniyor. İşte kabine toplantısının düzenleneceği tarih...

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2021 10:43 GÜNCELLEME 01.03.2021 10:43 GÜNCEL
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar ve kısıtlamalar bugün kaldırılacak mı?
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Yasaklar ve kısıtlamalar bugün kaldırılacak mı?

Tüm Türkiye Kabine toplantısının ne zaman yapılacağını şimdiden araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mart ayının ilk toplantısında normalleşme sürecine ilişkin kararların masaya yatırılacağını bazı kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılabileceğini geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Şimdi ise vatandaşlar toplantı sonrasında hangi yasakların kaldırılacağı ve hangi kısıtlamaların gevşetileceğini merak ediyor. Peki kabine toplantısı ne zaman? İşte detaylar....

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Mart ayının ilk kabine toplantısı 1 Mart 2021 Pazartesi yani bugün toplanacak. Lakin toplantının saat kaçta düzenleneceğine ilişkin resmi kaynaklar tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 

Yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında risk durumunun düşük olduğu illerde yüz yüze eğitime geçiş, lokanta, kafe, restoran ve kıraathanelerin açılması, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesi, hafta içi yaşlılar ve gençler için uygulanan kısıtlamanın kademeli olarak kaldırılacağı düşünülüyor.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI HANGİ DEĞİŞİKLİKLER PLANLANIYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.