Hafta sonu kısıtlaması nasıl, hangi illerde olacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi illerde sokağa çıkma yasağı kalkıyor? İşte Türkiye geneli risk haritası ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm merak edilenler...

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2021 18:01 GÜNCELLEME 05.03.2021 18:01 GÜNCEL
Hafta sonu kısıtlaması nasıl, hangi illerde olacak?
Hafta sonu kısıtlaması nasıl, hangi illerde olacak?

Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, konrollü normalleşme dönemiyle birlikte yeniden düzenlendi. Hafta başı yapılan kabine toplantısının ardından illerin risk grubuna göre belirlendi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Buna göre, 5 Mart Cuma akşamı tüm illerde sokağa çıkma yasağı 21.00’de başlayıp sabah 5’e kadar sürecek. Cumartesi günü gündüz kısıtlaması hiçbir ilde olmayacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise sokağa çıkma yasağı cumartesi (6 Mart) akşam 21.00’den pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 5’te sona erecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI?

İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

İki haftada bir güncellenecek olan risk grupları şu şekilde:

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 il)


YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, İzmir, Antalya, Ardahan, Artvin, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Bilecik, Bolu, Düzce, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Niğde, Yalova, Zonguldak. (22 il)

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Kars. (28 il)

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Diyarbakır. (14 il)

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem çok riskli deyip hemde yüz yüze eğitimi 9 10 11 sınıf düzeyinde açılıyorsa millet olarak soru işaretleri beliriyor. Risk okul açacak kadar yoksa kısıtlamalarıda kaldırmamız gerekmez mi.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Tokat nerde
    Cevapla
  • Çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yüksek riskli illerde
    Cevapla
  • istanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    en üstte
    Cevapla
  • Kostad 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok riskli iller içinde
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tokat orta karadeniz bolgesinde..haritaya bak.gorursun.sendemi Chplisin yoksa.Daha tokati bilmiyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR