Son dakika haberi: Vali Yerlikaya'dan İstanbullulara kritik uyarı

Son dakika haberi: Yeni kontrollü normalleşme süreci kapsamında İstanbul'da aylar sonra ilk kez Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıyor. Vali Yerlikaya kısıtlamasız ilk Cumartesi gününde İstanbul halkına ve esnafına önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, "Hedefimiz mavi kategori. Ben sizlere güveniyorum. Şehrimize inanıyorum. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2021 10:58 GÜNCELLEME 06.03.2021 11:48 GÜNCEL
Son dakika haberi: Vali Yerlikaya'dan İstanbullulara kritik uyarı
Son dakika haberi: Vali Yerlikaya'dan İstanbullulara kritik uyarı

Son dakika haberi: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kontrollü normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk Cumartesi gününde İstanbul halkına ve esnafına uyarılarda bulundu. Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajında "Hedefimiz mavi kategori. Ben sizlere güveniyorum. Şehrimize inanıyorum. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız." ifadelerini kullandı.


 

İSTANBUL'DA KISITLAMASIZ İLK CUMARTESİ

Vali Yerlikaya'nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Günaydın sevgili İstanbullular; Salgınla mücadelemizde bir yılı geride bıraktık. Bu yıl içinde gördük ki, virüs yorulmak nedir bilmiyor. Düğün bilmiyor, cenaze bilmiyor, bayram demiyor, tatil demiyor, bir gün dahi izin yapmıyor. Virüs, dirençli. Fakat İstanbul'umuz da, bu mücadelede kararlı ve dirençli. Öyle olmaya da devam edecek.



1 Mart'tan itibaren kontrollü normalleşme dönemine geçtik. İstanbul'umuz, şu anda yüksek riskli şehirler listesinde ve rengi turuncu. Biz buna razı olamayız bizim hedefimiz mavi kategori. Sevgili hemşerilerim, Biliyorsunuz ki değişmez kural; gerek açık havada gerekse kapalı alanlarda titizlikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaktan geçiyor. Böylece hem kendimizi hem ailemizi hem geleceğimizi hem de şehrimizi koruruz. Bir sözüm de esnaflarımıza. Uzunca bir süredir siz müşterilerinizi onlar da sizleri çok özlediler. Tekrar başa dönmeyelim. Bunun için; HES kodunu görmeden yüzde 50 kapasiteyi aşmadan bütün önlemlere lütfen özen gösterelim. Biz sizleri sık sık ziyaret ederek önlemlere gösterdiğiniz hassasiyeti denetleyeceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Şehrimize inanıyorum. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız!"

BAKAN KOCA: KIYMETİNİ BİLİN

İllere göre risk haritası.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Mehmet Özen 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın valimiz her taraf dolu,toplu ulaşım araçları tıklım tıklım dolu,gündüz bu vürüsler bulaşmıyorda,akşam yediden sonra mı bulaşıyor,cumartesi bulaşıyor da, pazarmı bulaşıyor.Allah aşkına yapmayın,bu yasakları kaldırın.Bunlar kul hakkıdır,kimse helal etmiyor,bizim yutupda konuşan bilim adamları mız , korku tellalığı yapıyorlar siyonistlere hizmet ediyorlar,bu vürüsler mutasyon geçirirse bulaş özelliğini kaybediyormuş,ölüm oranını yok ediyor Muş diyorlar,bizlerde bu koranaya inanmıyoruz.inşallah yasakları acilen kaldırırsınız.teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    sayin valim ve devlet buyuklerim bosa konusuyor bosa ugrasiyor. bugun istanbulun hali ortada insanlar gene bildigini okuyor.
    Cevapla
  • TONTİ 12 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Kırmızı ya yakın her yer dolu parklar sahiller oooo kol kola
    Cevapla
  • ümit cebi 3 yıl önce Şikayet Et
    biz mavi kategoriyi zor görürüz bu gidişle.
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Valim , Marmaray sefer sayısı süreleri kısaltılsın , özelikle iş gidiş geliş saatleri yoğun ve kalabalık oluyor ,Devletimiz varolsun hizmeti yaptı fakat kurum yöneticileri bu işi kavrayamadı veya beceremiyor , sizden ricamız bununla ilgilenmeniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR