Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar geliyor! Fırtına Perşembe günü saat kaçta başlayacak?

Hava durumunda yaşanan ani değişiklikler için Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, vatandaşları uyardı. Perşembe günü hava sıcaklığının 4 derecelere kadar düşeceğini belirten Güven, astım, kalp rahatsızlığı ve kronik rahatsızlığı bulunanları sokağa çıkmaması için uyardı. Meteoroloji uzman araçların kapalı yerlere alınması gerektiğini ayrıca belirtti. Peki perşembe günü fırtına saat kaçta başlayacak?

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2021 10:06 GÜNCELLEME 08.04.2021 10:06 GÜNCEL
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar geliyor! Fırtına Perşembe günü saat kaçta başlayacak?
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar geliyor! Fırtına Perşembe günü saat kaçta başlayacak?

Hafta başından beri artan hava sıcaklıkları Perşembe günü yerini lodosa bırakıyor. Bahar aylarının gelmesine kısa bir zaman kala hava durumunda yaşanan ani değişiklikler devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, yarın yaşanması beklenen lodosa ilişkin vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu. Kutuplardan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde kar yağışı olduğuna dikkat çeken Özdemir, sokağa çıkacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Peki Perşembe günü fırtına ne zaman başlayacak? İşte Perşembe günü hava durumu…

Fırtına Saat Kaçta Başlayacak?

Başta İstanbul ve çevre illerde etkili olması beklenen fırtınanın öğlen saat 12.00'dan sonra başlaması bekleniyor. İç Anadolu'nun Kuzeybatısı, Orta ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/sa) Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70km/sa), Marmara'nın Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde fırtına ve kuvvetli fırtınanın (60-90km/sa) şeklinde eseceği tahmini yürütülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Açıkladı!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Perşembe günü bölgede parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı Akşam saatlerinden sonra Trakya'nın tümünü, gece saatlerinde ise İstanbul çevrelerini kapsayacak aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın, gün boyu güneyli, gece kuzeydoğu yönünden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenen bölgede olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

“Bu Havalarda Mümkün Olduğunca Sokağa Çıkmamak Lazım”

Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, yaptığı açıklamada Perşembe günü vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. Astım, kalp rahatsızlığı ve kronik rahatsızlığı olanların değişimden etkileneceğini belirten Özdemir “Bu havalarda mümkün olduğu kadar sokağa çıkmamak lazım" ifadelerini kullandı. Perşembe günü hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düşeceğini söyleyen Özdemir “ “Soğuk hava cuma günü de etkili olacak. Pazar günü itibariyle hava sıcaklığı tekrar yükselmeye başlayacak.” dedi.

“Perşembe Günü Vatandaşlar Ağaçlarını Kapalı Yerlere Almalı”

Perşembe günü beklenen lodosla ilgili olarak vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Çatılardan düşecek parçalarla yaralanma ihtimalleri ortaya çıkabilir” dedi.  Araçlarını kapalı yerlere almaları konusunda uyarıda bulunan Özdemir” Lodostan ağaçlar hasar görmüş olabilir" diye konuştu.

“ Çığ Düşmeleri Yaşanabilir”

Önümüzdeki günlerde kuvvetli rüzgarların etkisinin artacağının altını çizen Meteoroloji uzmanı Marmara ve Ege bölgesinde kuvvetli lodos yaşanacağını söyledi. “Perşembe gününe kadar Marmara ve Ege bölgesi kuvvetli lodos olacak. Bu lodosun etkisiyle vatandaşlarımızın tedbirli olması lazım.” diyen Özdemir, İç Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı olabileceğini ifade etti. Lodosun etkisiyle Çarşamba günü hava sıcaklığı 19-20 dereceyi bulacak. Perşembe günü itibariyle hava soğurken mevsim normallerinin altına düşecek. Bursa, Sakarya, Balıkesir ve Kütahya gibi şehirlerde kar yağışı görülebilecek.

Meteorolojinin 5 Günlük Hava Tahmin Raporu!

7  Nisan Çarşamba Hava Durumu

8 Nisan Perşembe Hava Durumu

9 Nisan Cuma Hava Durumu

10 Nisan Cumartesi Hava Durumu

11 Nisan Pazar Hava Durumu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR