Son dakika haberi: Türkiye'yi hadsizce uyaran Rusya'ya Ankara'dan çok net 'SİHA' cevabı!

Ukrayna'ya SİHA sattığı için Türkiye'yi suçlayan Rusya'ya Ankara'dan net cevap geldi. Diplomatik kaynaklar “Rusya da SİHA almak isterse onlara da satarız” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2021 06:19 GÜNCELLEME 15.04.2021 06:28 GÜNCEL
Son dakika haberi: Türkiye'yi hadsizce uyaran Rusya'ya Ankara'dan çok net 'SİHA' cevabı!
Son dakika haberi: Türkiye'yi hadsizce uyaran Rusya'ya Ankara'dan çok net 'SİHA' cevabı!

Suriye, Libya ve Karabağ gibi çatışma bölgelerindeki başarısı birçok ülkenin ilgisini çeken ve ‘denge değiştirici’ bir unsur olarak öne çıkan Bayraktar TB2 SİHA, tüm dünyanın hem istediği, hem de çekindiği bir sistem hâline geldi.

Son dakika: Dünya bu projeyi konuşuyor!

Son olarak Moskova, Ukrayna’ya satılan SİHA’lara ilişkin çekincelerini dile getirmiş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Türkiye ve diğer ülkeleri Ukrayna’yı teşvik etmeme konusunda uyarıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Kanada'nın Türkiye'ye uyguladığı SİHA ambargosu...

Rus Bakanın sözlerinin ardından Ankara’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Üst düzey diplomatik kaynaklar “Rusya da SİHA almak isterse onlara da satarız” diye konuştu.

Son dakika haberi: Türkiye'yi hadsizce uyaran Rusya'ya Ankara'dan çok net 'SİHA' cevabı!

Yerli ve millî savunma sanayii ürünlerini almak isteyen ülke ya da özel şirket ayrımı yapmadıklarını belirten kaynaklar “Oturup konuşur, şartlarda anlaşabilirsek satış yaparız. Diğer ülkeler gibi ‘ön şart’ koyan bir ülke değiliz. SİHA’lar Rusya’ya veya başka bir ülkeye karşı değil. Kim satın almak isterse satışı gerçekleştiririz” dedi. Türkiye’den 2019 yılında 6 adet Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı satın alan Ukrayna, son günlerde Rusya ile gerilimin yükselmesinin ardından Bayraktar SİHA’ları Rusya ve Ukrayna arasındaki tartışmalı bölge olan Donbass semalarında uçurmuştu. Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Misyagin “Donbass üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA’lar, düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti” demişti. Bunun üzerine Moskova ise Türkiye’nin Kiev yönetimine SİHA tedarik etmesini eleştirmişti. 

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • 3466 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk lıların silahları neden hep keleş....
    Cevapla
  • uygar 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyayla anlaşmak zorundayız. ukrayna nın bize faydası olmaz ancak rusyanın çok olur. Allah devletimizi ve milletimizi korusun
    Cevapla
  • BEKLENEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi koçum Rusya ve Ukrayna bir olup Batıyı ve ABD yi ters köşe yapın biz de her ikinize Siha satalım.
    Cevapla
  • Yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanliş ata oynamayalım.Ülke duygularla degil çıkarlar neyse ona göre yönetilir.Ukraynanin bize bir faydası olmaz.Ordan lira kazanalım derken rusyayla kötü olursak 10 lira KAYBEDERIZ.Gecmistede osmanli rus savaslari yuzundwn cok zayıf düşmyşuz .Maliyet çok agır olmuş.Dogalgaz ve ihracati unutmayalim.Hamasetle bu işler olmuyor..
    Cevapla
  • TürklerGeliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülke çıkarları diyorsun ama ülke çıkarları için sattık zaten. Rusya dan doğalgazla alacağın 10 lira avantaj sihalar sayesinde 40-50 ye katlanır hocam. Olası savaşta bu icatlar yine iş görürse manyak ses getirir. Koca rusya 6 tane Türk drone dan korktu. Manşete bakarmısın. Ayrıca doğalgaz için karadenizde mevcut sondaj faaliyetleri sonuçlanarak devam ediyor. Elimiz kuvvetlendi rusyaya karşı. Trumpun dediği gibi mükemmel bi santranç ustası REİS imiz var
    Cevapla
  • Hayırlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkak. Sanki Rusya dost. Düşmanımız herkese silah satıyor
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    İzin mi alacaktık sizden silah satmak için. Bu Ruslar kadar güvensiz karaktersiz bir ülke daha yoktur. Dünyaya Rusya ve ABD silah satar demek istiyor ohh ne dünya be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR