Nagehan Alçı'dan İmamoğlu'na tepki: Yalanın bu kadar aleni ve kuyruklusunu görmedim

Gazeteci Nagehan Alçı, HaberTürk'te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na öfke nöbeti geçirten Tevfik Göksu konusunun arka planı hakkında önemli bir yazı kaleme aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2021 18:04 GÜNCELLEME 24.04.2021 18:19 GÜNCEL
Nagehan Alçı'dan İmamoğlu'na tepki: Yalanın bu kadar aleni ve kuyruklusunu görmedim
Nagehan Alçı'dan İmamoğlu'na tepki: Yalanın bu kadar aleni ve kuyruklusunu görmedim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iki gün önce HaberTürk TV'ye konuk olmuş, özellikle gazeteci Nagehan Alçı'ya karşı agresif tavırları ve uygunsuz üslubuyla bir çok çevreden tepki çekmişti.

Sonraki gün HaberTürk'e çıkan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun Nagehan Alçı'ya patlamasının sebebi olan 'soru iletme' konusunda açıkça öyle bir şeyin olmadığını ifade etmişti.

"O YAZIMDAKİ TEZ ADETA İSPATLANDI"​

İşte daha önce 'Ekrem Bey'in öfke kontrol problemi olduğuna ilişkin yazı yazan ve programda bunun adeta ispatının yaşandığını ifade eden Alçı'nın İmamoğlu analizi;

Tahammülsüzlük ve öfkenizin farkında mısınız Sayın İmamoğlu?

Yıllardır siyasetçilerle çok sayıda program yaptım. Her görüşten isme sorular sordum. Kolay programlarım da oldu, zor programlarım da.

Tansiyonu yüksek yayınlarda da bulundum, sakin yayınlarda da.

Ancak Perşembe akşamı Habertürk TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu yayın gibisine daha önce hiç şahit olmamıştım.

Ekrem Bey ile ilk yayınımız da değil. Üçüncü kez canlı yayın için bir araya geldik. Daha önce yaptığımız yayınlarda Habertürk’te reyting rekorları kırmıştık.

Başka hiçbir televizyon kanalındaki İmamoğlu yayınları böyle izlenmiyor. Hatta bizim yayınlarda alınan reytingin yarısına bile yaklaşılamıyor. Kimi kanallarda ya da Youtube platformlarında baştan sona ağırlama programı olan ve hiç izlenmemiş İmamoğlu yayınları da var.

Geçen Perşembe de yine çok izlendi ama birçok insana göre bu sefer İmamoğlu benim üzerimden bir siyasi hesap yaparak bu ortak izlenme oranı yüksekliğini istismar etmek istedi.

Sayın İmamoğlu ile iyi bir hukukumuz vardır. Bu zemini şimdiye kadar hiç bozmadık.

Ben kendisine hep saygı duydum ve devlet tarafından haksızlık gördüğünü düşündüğümde güçlü olan tarafın değil Ekrem Bey’in yanında durdum. Üstelik CHP çizgisine uzak bir yazar olmama rağmen. O da bu demokrat tavrımdan ötürü bana teşekkür etti. Beni hep dikkatle takip ettiğini söyledi, bazı yazılarımdan sonra beni aradı.

Fakat önceki günkü yayında önyargılı, tepkisel ve öfke kontrolü olmayan bir İmamoğlu gördüm. Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu hakkında yazdığım yazıda da Ekrem Bey’in öfke kontrol problemi olduğunu söylemiştim. Bu program o yazımdaki tezi adeta ispatladı. Öte yandan İmamoğlu o yazıdan da belli ki rahatsız olmuş.

Ayrıca program boyunca beni merkeze ve hedefe alarak bence diğer üç gazeteci meslektaşıma da haksızlık yaptı.

Ben siyasetçi değilim. Dolayısıyla İmamoğlu ile düello ya da polemik yapacak kişi ben değilim. Hatırlayacaksınız 30 Mayıs 2018 Muharrem İnce yayınından sonra da aynısını yazmıştım. İnce’nin benim üzerimden stratejik hamlesi ters tepmişti. Ekrem Bey için de bence şimdiden ters tepti.

CHP içinde benim dindarlar ve Kürtlerin hakları konusundaki tavizsiz tutumum nedeniyle benden nefret eden rijid bir kesim vardır. Benim üzerime oynarsanız bu kesimi mutlu edersiniz belki ama bu kesimin desteklediği hiçbir siyasi lider şu güne kadar Türkiye’nin başına geçemedi.

Ekrem Bey yayını izleyince muhakkak tepkisel, diyaloğa kapalı ve çok öfkeli bir izlenim verdiğini kabul edecektir. Zira program çıkışında “Size özellikle yüklenmek gibi bir amacım yoktu, öyle anlaşıldıysa üzülürüm” diyerek ayrıldı kanaldan.

Maalesef yayın boyunca hiçbir soruma sakin ve net bir cevap alamadım. Daha doğrusu sormak istediğim hiçbir şeyi doğru dürüst soramadım. Üstelik sorularımın kaynağı sorgulandı, cevap vermek yerine tuhaf bir biçimde beni hedef almayı tercih etti Ekrem Bey.

Mesela Tevfik Göksu kendisine sormam için bana hiçbir soru göndermemişti ama önyargıyla en baştan benim sorularımı öyle kodladı ve konuşturmadı. Ben bu öfkeli tavra karşı sakin ve nazik tutum almaya çalıştım. Bu olmayan Tevfik Göksu soruları da saçma biçimde her yerde haber oldu.

Yeniden söyleyeyim: Tevfik Göksu bana tek bir soru bile göndermedi.

Sırf bana değil, programda sevgili Nihal’e de yer yer çok sert çıktı. Yalnızca İsmail’in sorularını güler yüzle karşıladı ama İmamoğlu öyle gergindi ki İsmail de doğru dürüst soru soramadı.

Sosyal medyadaki tantanaya ve dezenformasyonlara kanmayınız sevgili okurlarım. Post-truth döneminin yalan algılarına itibar etmeyiniz…

Lütfen açın Youtube’dan yayını izleyin. Zaten trend videolara da girmiş. Sosyal medyadaki güya programda söylenmiş gibi dolaşan birçok saçmalığın yalan olduğunu göreceksiniz.

Sonuç olarak taraflı tarafsız herkesin uzlaştığı bir konu var ki Ekrem İmamoğlu o yayında bana nezaketli davranmadı. Gerçi ben bir kadın olarak sık sık cinsiyetçi nezaketsizlik ve kabalık görmeye Fatih Altaylı’dan da alışığım ama açıkçası Ekrem Bey’den bu tavrı beklemezdim.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ YALANI

Programda ben "Zamanında Boğaz Köprüsü'ne de üniversite camiasından çok ciddi itirazlar yapılmıştı, CHP ve sol karşı çıkmıştı ama o köprü yapıldı, itiraz edenler dahil tek bir kimse bugün Boğaz Köprüsü'nü tartışmıyor" deyince "Geçin bu konuları, ben o zaman iki yaşındaydım" cevabını vermesini çok garipsedim. Bu mantıkla şahitlik etmediğimiz hiçbir olay hakkında konuşmamamız gerekir.

Sonrasında ise sosyal medyada bu konunun İmamoğlu taraftarları tarafından tamamen çarpıtıldığını gördüm. Büyük bir yalan makinesi çalışıyor.

Güya ben "Siz Boğaz Köprüsü yapılırken de karşı çıktınız" demişim Ekrem Bey o zaman sadece iki yaşındaymış.

Yalanın bu kadar aleni ve kuyruklusunu görmedim.

Diğer bir konu ise yukarıda belirttiğim gibi olmayan Tevfik Göksu mesajı mevzu. Belli ki Ekrem İmamoğlu, Tevfik Bey’e çok dolmuş. Ancak öfkesini benden çıkarmaya kalkması olmadı, yakışmadı.

Son dakika: Ekrem İmamoğlu'nun 5 iddiasını tek tek çürüttü!

Bana her yayında çok sayıda mesaj gelir. Her görüşten, her çevreden mesajlar. Dikkate değer bulduklarımı okurum. CHP’lilerden de çok sayıda mesaj alırım.

Ancak işin komiği Ekrem Bey gazetecinin kaynağını sorgulamaya girişip "Tevfik Göksu’nun mesajlarını okursanız bu program bitmez" gibi bir cümle kurarken Tevfik Göksu’dan gelen bir mesaj yoktu.

YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine bir pr çalışması bak nagehanla mesafeliyim taban selam olsun halleri Tevfik Göksu bence İBB meclisinde sorduğu soruları çok erken soruyor seçim zamanı YouTube de reklam videolarında bu soruları sormalı onların aynen 28 milyar dolar sorusu misali cevap dahi verse sürekli sorulduğu için soru taze kalıyor bu naçizane benim fikrim
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    şu adam siyasi gündemimizden çıktığında kurban kesecem.
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Eko nun ekosisteminde gerilim var. Azar var. Tansiyon var. Fırça var. Tek tevfik göksu yok. Olamaz..
    Cevapla
  • aa. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yapmak yerine rahmetli Kadir Başkanın eserlerini çalıyor... Hırsız...
    Cevapla
  • Hyk 2 yıl önce Şikayet Et
    Beğeniler çok düşük nedem acaba
    Cevapla
  • aa. 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih'in İstanbul'u ne ellere düştü..! Fasık, facir, münafık, müstehziii ve yalancı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR