Markette satışı yasaklanan ürünler! A101 BİM ŞOK MİGROS'ta o ürünler raflardan kaldırıldı!

A101 BİM ŞOK MİGROS ve diğer marketlerde 7 Mayıs 2021 Cuma günü itibari ile temel gıda ve temizlik ürünlerinin haricindeki diğer tüm ürünlerin satışı yasakladı. İçişleri Bakanlığı ise yayınladığı Market Tedbirleri Genelgesi ile kapsamında yasaklanan ürünlerin listesini açıkladı. İşte satışı yasaklanan ürünlerin ve merak edilen detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2021 11:53 GÜNCELLEME 08.05.2021 11:53 GÜNCEL
Markette satışı yasaklanan ürünler! A101 BİM ŞOK MİGROS'ta o ürünler raflardan kaldırıldı!
Markette satışı yasaklanan ürünler! A101 BİM ŞOK MİGROS'ta o ürünler raflardan kaldırıldı!

7 Mayıs 2021 Cuma gününden İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Market Tedbirleri Genelgesi kapsamında A101 BİM ŞOK MİGROS ve diğer marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin haricindeki ürünlerin satışı yasaklandı. Markete alışveriş için giden vatandaşlar ise hangi ürünlerin satılmayacağını şimdiden soruşturmaya başladı. İşte genelge ile satışı yasaklanan ürünler....

A101 BİM ŞOK MİGROS ve Diğer Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklandı!

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren A101 BİM ŞOK MİGROS ve Diğer Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) olmak üzere temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünlerinin (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) haricindeki ürünlerin satışına izin verilmeyecek. 

Marketlerde Sigara Satışı Yasaklanacak Mı?

Marketlerde sigara satışının yasaklanmayacağı ve sigara satışlarının Market Tedbirleri Genelgesi kapsamı dışında olduğu yetkililer tarafından açıklandı.

Market Tedbirleri Genelgesi ve Detayları

Genelgede, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı. 

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00 - 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin Pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti. 

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:  

  • Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

  • 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. 

  • Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • Yağmur 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma bi uygulama marketler daha uygun diyer yerlerde alımlar çok palı ozaman indirim yapınlarda görelim marketler bizler için uygun fiyatta madem böyle uygulama geldi herkes indirim yapsında görelim markettin yerini tuta bilceklermi vatandaşlar sanmam bu uygulama kaldırılsın.
    Cevapla
  • sonuçvermez 2 yıl önce Şikayet Et
    malesef internet satışı devam ediyor ve bun düzenlemenin esnaf bir gram dönüşü olmaz.ayrıc vatandaş daha pahalıya alacakksa hiçbir düzennleme kimseyi memnun etmez.
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçte olsa adil bir karar
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yalnız gördüğüm çoğu kişi uygulamalardan memnun değil,kaçak olarak dükkan açanda var...3 saat önce İstanbul- İkitelli de yere düşüp bozulan -mause-min yenisini almak için dışarı çıktım,baktım bütün dükkanlar kapatmış,ama İkitelli Emniyet Amirliği nin 100-200 metre ilerisinde uzaktan kumandalı kepenkleri bir kalkıp bir inen bi telofon bayii gördüm,kepenk kalkınca daldım içeri ,mause de satıyormuş aldım. adam da Suriye li,iş para kazanmak olunca yasak,cumhurbaşkanı dinlemiyorlar yani.bide yasaklara ver yansın ediyordu.
    Cevapla
  • seyyah 2 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık saçmalık saçmalık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR