Hafta sonu Sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Mayıs Pazar sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Hafta sonu tam gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişler Bakanlığı tarafından yayınlanan Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi kapsamında hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı başlangıç ve bitiş saati ayrıntıları ile belirtildi. Hafta sonu için hazırlık vatandaşlar detayları şimdiden araştırıyor. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2021 10:16 GÜNCELLEME 22.05.2021 10:17 GÜNCEL
Hafta sonu Sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Mayıs Pazar sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Hafta sonu Sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Mayıs Pazar sokağa çıkma yasağı olacak mı?

17 Mayıs itibari ile Kademeli Normalleşme Tedbirleri kapsamında kısıtlamalar belirtildiği üzere devam ediyor. Söz konusu kısıtlamalar 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar devam edecek. Genelge kapsamında hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) sadece 21.00­-05.00 saatleri arasında yasak uygulanacağı duyuruldu. Vatandaşlar ise hafta sonu tam gün yasak olacak mı? Sadece Pazar günü mü sokağa çıkma yasağı uygulanacak? şimdiden merak etmeye başladı. İşte merak edilen soruların cevapları...

22 Mayıs'ta Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

İçişleri Bakanlığı  tarafından yayınlanan Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi kapsamında hafta sonları tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yani yasak 21 Mayıs Cuma saat 21.00 itibari ile başlayacak 24 Mayıs 05.00 itibari ile sona erecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. Akabinde yer alacak tedbirler ise düzenlenecek kabine toplantısı sonrasında açıklanacak.

Hafta Sonu Marketler Kaçta Kapanacak?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.