Esnafa hibe desteği E-Devlet başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler ne zaman hesaplarda olacak? Şartları neler?

Esnafa Hibe Desteği Paketi başvuru şartları ve detayları tüm esnaf ve işletmeler tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemiden etkilenen esnafa 3 bin TL ve 5 bin TL şeklinde hibe desteği yapılacağına ilişkin müjdeli haber duyurmuştu. Şimdi ise gözler ile Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda. Başvurular ise E-Devlet üzerinden toplanacak. İşte başvuruya ilişkin detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2021 10:18 GÜNCELLEME 22.05.2021 10:19 GÜNCEL
Esnafa hibe desteği E-Devlet başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler ne zaman hesaplarda olacak? Şartları neler?
Esnafa hibe desteği E-Devlet başvurusu nasıl yapılır? Ödemeler ne zaman hesaplarda olacak? Şartları neler?

Pandemi nedeni ile ekonomik sıkıntılar yaşayan esnafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdeli haber gelmişti. Yapılan açıklama ile Ticaret Bakanlığı tarafından esnafa hibe desteği paketi kapsamında 3 bin TL ve 5 bin TL şeklinde hibe desteği saplanacak. Başvurular ise E-Devlet üzerinden yapılacak. Toplam 1 milyon 385 bin esnafın yararlanabileceği esnaf destek paketi başvuru şartları ve kimlere verileceğine dair tüm detaylar henüz açıklanmadı. Lakin Cumhurbaşkanı Erdoğan hibe destek paketine ilişkin detayları paylaştı. İşte merak edilen detaylar...

Esnafa Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında duyurulan esnafa hibe desteği paketine ilişkin detaylar henüz açıklanmadı. Detayların duyurulması ile birlikte başvuruların E-Devlet üzerinden alınması bekleniyor. Ayrıca başvuru detaylarına da açıklama ile birlikte ulaşabilirsiniz.

3 Bin ve 5 Bin TL Esnafa Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabilecek?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa hibe desteği paketinden yararlanacak olanlara ilişkin şu açıklamayı yaptı;

1. Grup: Kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. Grup: Bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.