Bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 84'ü ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin Montrö bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında 84 şüpheliyi ifadeye çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2021 09:21 GÜNCELLEME 27.05.2021 13:51 GÜNCEL
Bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 84'ü ifadeye çağrıldı
Bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 84'ü ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca "103 amiralden Montrö bildirisi" başlığı altında yayınlanan bildiriyi imzalayanlarla varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, daha önceki aramalarda ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi, şüpheli ifadeleri ve HTS analizleri sonucu elde edilen deliler çerçevesinde, bildiride imzaları olan 84 şüphelinin, "devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan ifadeye çağırıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne talimat yazıldığı, ifadelerin alınmasına başlandığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında daha önce bazı şüpheliler hakkında da işlem yapılmış, bu kişiler adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk demokrasisine ayar vermeye çalışan sözde fikir beyancıları hakkında gereği yapılmalı!Mademki emekli olmuşlar seçilmişlere ayar vermeye çalışıyorlar,Türk subayı emekli olsa dahi askerdir.Askerin bağlı olduğu kurumda bellidir.Bu davranışla TSK dan kendilerini soyutlamışlar demektir. O halde bunlarda TSK nın imkanlarından yararlandırılmamalı ve gereği yapılmalıdır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR