Sağlık ocağı (Aile hekimliği) çalışma saatleri! 2021 Aile hekimliği saat kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Sağlık Ocakları vatandaşların en temel muayene ve kontrollerini yaptırabildikleri yerlerdik. Sağlık Ocağında görev yapan doktorlar her vatandaşa hizmet vermektedirler. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BionTech aşısının aile hekimlerinin yapacağını duyurmasıyla beraber bu kurumlar daha da önem kazandı. 2021 Aile hekimliği saat kaçta açılıyor ve kapanıyor? İşte, Sağlık ocağı (Aile hekimliği) çalışma saatleri!

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2021 17:38 GÜNCELLEME 09.06.2021 17:38 GÜNCEL
Sağlık ocağı (Aile hekimliği) çalışma saatleri! 2021 Aile hekimliği saat kaçta açılıyor ve kapanıyor?
Sağlık ocağı (Aile hekimliği) çalışma saatleri! 2021 Aile hekimliği saat kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Devlet tarafından belirlenen ve her bireyin bağlı olduğu, bir Aile Hekimi vardır. Bu hekimler genellikle Aile Sağlığı merkezlerinde, yani Sağlık Ocaklarında görev yapmaktadırlar. Ülkemizde bulunan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını aşının bulunması ve yaygınlaşmasıyla etkisini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Geride kalan sürede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın BionTech aşısının aile hekimlerinin yapacağını duyurmasıyla beraber bu kurumlar daha da önem kazandı. Peki, 2021 Aile hekimliği saat kaçta açılıyor ve kapanıyor? İşte, Sağlık ocağı (Aile hekimliği) çalışma saatleri! 

40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Haziran ayı aşı takvimi...40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Haziran ayı aşı takvimi...

Aile Hekimliği Sağlık Ocağı) Saat Kaçta Açılıyor ve Kapanıyor?

Yurt genelinde sağlık ocakları 08:00 - 12:30 / 13:30 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Sağlık ocakları hafta sonu günleri yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Çalışma saatleri Koronavirüs vaka artışı ve vaka düşüşü ile illere göre değişebilir. Lütfen ilinizdeki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını takip ediniz.

Bakan Koca Açıkladı, BioNTech Aşısı için Aile Hekimlerimiz Devrede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı ile ilgili yeni müjdeler vermeye devam ediyor. Türkiye' de uygulanan toplam aşı miktarı 31 milyon 215 bini aştı. Sağlık Bakanı Koca, BioNTech aşılarına erişimin kolaylaştığının müjdesini verdi. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşıya erişimde yeni kolaylıklar var. BioNTech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte Aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz. Bu güce güvenin." dedi.

Aile Hekimi Değişikliği Nasıl Yapılır?

BioNTech aşısının Aile Hekimlerinde yapılma kararıyla beraber vatandaşlar Aile Hekimini yada merkezini değiştirmek için arayış içerisinde. İkamet adresi değişen vatandaşların aile hekimlerini de en kısa sürede değiştirmesi gerekir. Aile hekimi değiştirmek için izlenecek adımlar ise şöyle,

 

  • e-Devlet ve Sağlık Bakanlığının elektronik uygulaması olan e-Nabız üzerinden, kişiler kendilerine en yakın aile hekimini harita üzerinden görerek elektronik ortamda aile hekimi değişikliğini yapabilmektedir.

  • Her ayın 5' i ile 21 arasında yapılan değişiklikler aynı gün gece 23:59'da, ayın 21' inden sonraki ayın 5' ine kadar olan değişiklik talepleri ise sonraki ayın 5' inde gece 23:59' da gerçekleşmektedir.

  • Değişiklik taleplerinin gerçekleşme zamanına kadar iptal edilebilmesi mümkün olup, değişiklik gerçekleştikten sonra iptal işlemi yapılamamaktadır.

  • Kayıtlı vatandaş sayısı 4.000'den fazla olan hekime geçiş söz konusu olmayıp, 3 ay içerisinde en fazla 1 defa değişiklik yapılabilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR