40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Haziran ayı aşı takvimi...

Haziran ayı içinde 40 ve 50 yaş sütü vatandaşların aşılanacağını duyuran Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarına kademli olarak devam ettiriyor. 1 Haziran itibariyle aşı sırası gelen 50 yaş üstü vatandaşların ardından 40 yaş üstü vatandaşların aşılanması hedeflenmektedir. Peki 40 yaş üstü ne zaman aşılanma ne zaman başlayacak?

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2021 14:33 GÜNCELLEME 08.06.2021 14:41 SAĞLIK
40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Haziran ayı aşı takvimi...
40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Haziran ayı aşı takvimi...

Kısmı olarak başlayan aşılama çalışmalarında 50 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlamasının ardından 40 yaş üstü vatandaşların ne zaman aşılanacakları merak ediliyor. Aşılanacak olan vatandaşların randevu aldıkları sağlık kurumlarında Sinovac ve BioNTech aşılarından birini seçme hakkı tanınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığının hazırladığı aşı takviminde bir sonraki aşamaya gelerek daha fazla vatandaşın aşı olması hedeflenmektedir. 

40 Yaş Üstü Aşılama Ne Zaman Başlayacak? 

1 Haziran itibariyle 50 yaş üstü vatandaşların aşılanma işlemine başlandı. Açıklanan takvime göre 50 yaş üstü vatandaşların aşılanma işlemi tamamlandıktan sonra 40 yaş üstü kişilerin aşılanması hedeflenmektedir. Kademeli olarak devam eden aşılama işlemlerinde Haziran ayı içinde 50 ve 40 yaş üstü vatandaşların aşılanacağı bekleniyor. 

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı sırasının gelip gelmediğini öğrenmek isteyen vatandaşlar. E-Nabız üzerinden kontrollerini sağlayarak randevu talebi oluşturabilirler. Sırası gelen vatandaşlar aşı seçeneklerinden birine tercih ederek istedikleri hastaneden randevu alabilirler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR