Aşı sorgulaması nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı aşı sıram geldi mi? Aşı hakkı tanımlananlar...

Sağlık Bakanlığı aşılama çalışmalarına hız verdi. Günlük hayatın normale dönmesi ve bağışıklık kazanılması için aşı önceliği tanınan meslek grupları bir bir açıklanmaya başladı. Normal aşılama takviminde 45 yaş altı koronavirüs aşısı olmaya başladı. Avukat, berber, taksici, dolmuş, kargo çalışanları, hizmet sektörüne aşı hakkı verilirdi. Peki aşı sorgulaması nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı aşı sıram geldi mi? İşte aşı hakkı sorgulama yöntemi…

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2021 13:57 GÜNCELLEME 12.06.2021 13:57 GÜNCEL
Aşı sorgulaması nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı aşı sıram geldi mi? Aşı hakkı tanımlananlar...
Aşı sorgulaması nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı aşı sıram geldi mi? Aşı hakkı tanımlananlar...

Aşı hakkı tanınan vatandaşlar randevu oluşturabilmek için kendi meslek gruplarına aşı tanımlanıp tanımlanmadığını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son yaptığı açıklamada hızlandıklarını belirterek aşı vurulacak yeni meslek gruplarını duyurmaya devam etti.  Son alınan karar ile birlikte Biontech aşısı aile hekimleri tarafından yapılacağı duyurulmuştu. Kamu ve özel hastanelerde aşılama işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar aşı randevusu oluşturmak için MHRS ve e-Nabız üzerinden randevu oluşturarak aşı olabiliyor. Peki aşı sorgulaması nereden nasıl yapılacak? Vatandaşlar aşı hakkı tanınıp tanınmadığını e-Nabız üzerinden öğrenebilir. İşte aşı sırası gelen son meslekler…

Aşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Aşı sırasının gelip gelmediğini vatandaşlar e-Nabız sistemi üzerinden veya 2023’e “Aşıla” yazarak SMS atarak sorgulayabilir. MHRS sistemi üzerinden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar sisteme üye olarak veya e-Devlet ekranı ile giriş yaparak aşı randevusu oluşturabilir. Aşı hakkı tanınmayan vatandaşlar randevu talebi oluşturamaz. Hastaneye gidemeyen vatandaşlar için MHRS üzerinden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar “evde aşı hakkı var” ifadesi yer alanlar koronavirüs aşılarını evde olabilir.

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı Aşı Olacak Meslek Gruplarını Açıkladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kargo çalışanlarıyla kuryeler, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı, avukatlar, berber ve kuaförler aşılama programına dahil edildi. Bu meslek gruplarında çalışan vatandaşlar MHRS sistemi üzerinden randevu talebi oluşturarak aşı vurulabilir. Aşı randevuları  MHRS Alo 182 hattını arayarak da alınabiliyor.

40 Yaş Altı Aşılama Çalışmaları Gelecek Hafta Başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videokonferans yöntemiyle düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca "sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun." ifadelerini kullanırken Yarın itibarıyla 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak." diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • İşitme hanım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 1 doz bitt guzel sonra 2 doz Temmuz Ağustos var güzelim e-nabız var :)) tşkler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR