Gerçek ortaya çıktı! Konya Valiliği'nden 'ırkçı saldırı' açıklaması!

Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar ilgili açıklama geldi. Konya Valiliğince, sosyal medya ile haber sitelerinde "Konya'da ırkçı saldırı" başlığıyla lanse edilen olayda, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2021 00:44 GÜNCELLEME 22.07.2021 00:44 GÜNCEL
Gerçek ortaya çıktı! Konya Valiliği'nden 'ırkçı saldırı' açıklaması!
Gerçek ortaya çıktı! Konya Valiliği'nden 'ırkçı saldırı' açıklaması!

Konya Valiliği'nden soyal medyada ve bazı haber sitelerinde 'Konya'da Kürt aileye ırkçı saldırı' başlığıyla yapılan provokatif paylaşımlarla iligli açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meram ilçesinde yaşanan olayın, adli bir olay olduğu ve belirli çevrelerce etnik bir kavga şeklinde yansıtılmaya çalışıldığı vurgulandı.

Konya'da 'hayvan otlatma' kavgası: 1 ölü, 2 yaralıKonya'da 'hayvan otlatma' kavgası: 1 ölü, 2 yaralı


"Bu tür provokatif paylaşımlara ve haberlere itibar edilmemelidir." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

21.07.2021 tarihinde Konya Meram ilçesi Çarıklar Mahallesi'nde; 2012 yılından bu yana küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın hayvanlarının, bir başka mahallede ikamet eden vatandaşlarımıza ait tarlalara girmesi nedeniyle, iki mahalle sakinleri arasında tartışma çıkmış, tartışma büyüyerek silahlı, taşlı-sopalı kavgaya dönüşmüştür.

Bölgeye gelen jandarma tarafından olayın yatıştırıldığı esnada, hayvan sahiplerinden Hakim Dal, kavga esnasında ateşli silahla yaralanmış ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesinde vefat etmiştir. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Olay, hayvanların mera ve tarlalara zarar vermesi üzerine çıkan husumetten kaynaklanmaktadır.

Olayla ilgili çok yönlü adli soruşturma devam etmektedir. Söz konusu olay, adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga şeklinde yansıtılmaya çalışmakta, bu yönde algı oluşturulmaktadır. Bu tür provokatif paylaşımlara ve haberlere itibar edilmemelidir.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın ya.. Kürtler kknyada izmirde istanbukda Muğla aydın Antalya'daki her yerde varlar. Itkcilik olsa buralarda olamaz. Turkkyede Kürtlere ırkçılık yapıldığı koca bir yalan. Asıl Türkler rahat rahat doğu illerine gidemiyor. Bu Kürtlere karşı ırkçılık yapılıyor yalanı pompalana pompalana teröre taviz isteyenler var. Terör ile Kürt aynı şey değil. Aynı diyenler ise teröristlerdir.
    Cevapla
  • zafer42 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürt deyince insanlarin kafasina ilk soru geliyor,pkk,ne yazikki öyle deyil,icinde hakiki Türklerde var,mesela hdp yle kol kola gezenler veya üniversiteli gencler,savcisindan Hakimine kadar,pkk yla kürdü fazla karistirmayin
    Cevapla
  • Gakko 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulen, Mevlana hazret: 5 duyuda ne, 6 yönde ne diyor, mübarek duyuları ve yönleri bile ortadan kaldırmış, siz daha Türk-Kürt kavgasındasınız. Allah ıslah etsin sizi hemi.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir.! Biz dünyaya kafa tutuyoruz hala birileri içerden biseyleri kasiyolar artık akıllanin her oyuna gelmeyin! Suriyelilerin kaçağı bu Türkiye vardı bura son kale sahip çıkmak hepimizin elinde gavur Çanakkale'de Yemen'de Filistin'de milli mücadelede bunlar roman Kürt cerkez demesi bunlar müslüman Türk milleti dedi öyle saldırdı gavur ayrım yapmaz ona göre!
    Cevapla
  • müslim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kacinci saldiri bu kacinci olay daha bir ay önce adanada Irakli Kürt aile mölümden döndü belkide öldüler zira olaydan sonra geri gittilerde haberimiz olmadi... yeter artik bu fasistce tavriniz siz daha imana gelmedinizmi? Birde zulmu inkar ediyorsunuz siz nasil insanlarsiniz...
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    İsmini müslim koymuşsun lakin müslim olan yalanın peşinden giderek fitneye pompacilik yapmaz. Birilerinin maşası olduğun ne kadar belli. Bu arada bu olayın olduğu memlekettenim asla böyle bir ırkçı bir olay değil. Sizi lanetliyorum
    Cevapla
  • Torun 2 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kökenlilere zulum yapıldığı yalanını söyleyerek faşistliği sen yapıyorsun adli bir vaka olduğunu valilik açıklamış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR