AÖL 1. dönem sınav tarihleri belli oldu! Açık Öğretim Lisesi sınavları MEB tarafından online mı yapılacak?

Örgün eğitim alamayan veya çalışan binlerce öğrenci Açık Öğretim Lisesinde eğitim alarak diploma sahibi olmanın planlarını yapıyor. İlk kez kayıt yaptıran ve kayıt yenileyen öğrenciler 1. dönem sınavlarının ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Lise sınav takvimini yayınladı. Peki AÖL 1. dönem sınavları online mı yapılacak? İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılı sınav takvimi...

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2021 09:49 GÜNCELLEME 22.10.2021 09:49 GÜNCEL
AÖL 1. dönem sınav tarihleri belli oldu! Açık Öğretim Lisesi sınavları MEB tarafından online mı yapılacak?
AÖL 1. dönem sınav tarihleri belli oldu! Açık Öğretim Lisesi sınavları MEB tarafından online mı yapılacak?

AÖL kayıt yenileme işlemleri 20 Ekim'de sona erdi. Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler gündemlerine sınav tarihlerini aldı. Pandemi nedeniyle geride bıraktığımız dönemde sınavlar online olarak internet üzerinden gerçekleştirilmişti. Dışarıdan eğitim alarak lise mezunu olmayı hedefleyen öğrenciler sınav hazırlıklarına şimdiden başladı. Açık Öğretim Lisesinde öğrenciler bir yılda toplam üç sınava katılıyor. Sınav sonuçlarına göre gerekli krediyi tamamlayan öğrenciler mezuniyet hakkı kazanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı değişiklikle 192 olan krediyi 170'e düşürmüştü. Ortak dersleri tamamlayan, muaf olan ve 170 kredilik dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler Açık Liselerden mezun olacak. Sınavlara çalışmaya başlayan öğrenciler AÖL sınavları internetten mi, yoksa online mı yapılacak? sorusuna cevap arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 sınav tarihleri ve yapılan açıklama...

AÖL 1. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi çalışma takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sayfasından yayınlandı. 1. dönem sınavları 4-5 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınav giriş belgeleri 1 Aralık 2021 tarihinde sistem üzerinden yayınlanacak.

AÖL Sınavları İnternetten Mi Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda tam zamanlı yüz yüze eğitim başladı. Bu yıl yaklaşık 1.5 milyonun katılımıyla yapılması beklenen Açık Lise sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Öğrencilerin sınava katılacakları yerler sınav giriş belgelerinin açıklanması ile belli olacak.

Açık Liselerde Ders Geçme Notu 45 Olarak Belirlendi!

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sınavlarında ders geçme notunu 45 olarak düzenlendi. Bir dersten başarılı olmak isteyen öğrencilerin alt puan olarak sınavlardan 45 puan alması gerekmektedir. Açık Lise sınavları 100 puan olarak düzenlenirken adaylara 20 soru yöneltilir. 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren (kırk beş puan) öğrenciler dersi başarıyla tamamlar.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    artık rüya görmeyin sınav yüzyüze iyiki açıkliseden mezun olmuşum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR