Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer'den üniversite ve liseye hazırlanan öğrencilere müjde

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim sistemine ilişkin yapılan kritik planlamaları açıkladı. Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için de aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2021 09:17 GÜNCELLEME 22.10.2021 11:13 EĞİTİM
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer'den üniversite ve liseye hazırlanan öğrencilere müjde
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer'den üniversite ve liseye hazırlanan öğrencilere müjde

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ve YGS sınavları başta olmak üzere eğitimde önümüzdeki dönemde köklü değişiklikler yapılmayacağı mesajını "Reform değil, iyileştirme yapacağız" diyerek verdi. Özer, AK Partili milletvekillerine bir sunum yapıp sorularını yanıtladı.

MEB 9 günlük tatil tarihlerini açıkladı! 2021-2022 okullar ne zaman tatil olacak? MEB 9 günlük tatil tarihlerini açıkladı! 2021-2022 okullar ne zaman tatil olacak?

Özer'in sunumda verdiği mesajları şöyle: 

HEDEF FIRSAT EŞİTLİĞİ

Önceliğimiz eğitimde fırsat eşitliği olacak. Toplanacak MEB şurasının konusu olarak da bunu seçtik. Fırsat eşitliğinin en önemli ayağı okul öncesi eğitim olacak. İstanbul'da bakanlığın üç katı özel eğitim kurumu var. Yeni kurum yapmak istiyorsunuz arsa sorunu ile karşılaşıyorsunuz. Biz bu sorunu çözeceğiz. Önümüzdeki yıl özel eğitim kurumu sayımız üç katına çıkacak. Bunun için gerekli planlamayı da yaptık, bütçeyi de ayırdık.

CAK, CEK, MIŞ, MİŞ DEĞİL İCRAAT

Artık eğitimde "-cak, -cek, -mış, -miş"li cümleler kurmayacağız. Yapacağımızı söyleyip onu yapacağız. Reform değil, iyileştirmeler yapacağız.

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yükseköğretim açıklamasıBakan Özer'den yükseköğretim açıklaması


EĞİTİMDE BAŞARILIYIZ

Biz eğitimde aslında başarılıyız. PİSA verilerine bakılırsa bu görülebilecek. Daha da başarılı olmak için çalışacağız.

YENİ ÖĞRETMENE AÇIK KAPATMA EĞİTİMİ

Türkiye bir taraftan okul, diğer taraftan da öğretmen sayısını hızla artırdı. Biz eğitimi üçe ayırmak istiyoruz; temel eğitim, mesleki eğitim ve öğretmen eğitimi. 20 yıllık öğretmen ile 5 yıllık öğretmenin okuttuğu sınıfların akademik başarısı arasında yüzde 60 fark var. Yeni öğretmenlere vereceğimiz eğitim ile bu açığı kapatacağız. Eğitim başarısı öğretmenlerin başarısı kadardır.

HER SORUN MÜFREDATLA ÇÖZÜLMEZ

Her sorunu müfredat ile çözeceğimizi sanıyoruz ve 'onu da bunu da ekleyelim' diyoruz. Oysa sahadaki işleyiş müfredat değişikliği ile olmuyor.

ÜCRETSİZ TEST DAĞITACAĞIZ

Her ay öğrencilere yardımcı testler bastırıp dağıtılacağız.

KAYNAK : Sabah Gazetesi / Zübeyde Yalçın
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Mamudo... 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba lise son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarına af gelir mi,geçmiş yıllarda olduğu gibi.Yazılıları verip geri kalan zamanlarını dershanelerden veya online sistemi ile ve yahut kendi imkanlarıyla okula gelmeden kalan zamanlarını değerlendirebilirler mi. serbest çalışma yapabilirler mi.....Yani devamsızlık olayı Ay'ları bulabilir buna devamsızlık affı gelebilir mi sayın bakanımız bu konuda öğrencilere bir yardımcı olmasını arz ediyoruz.
    Cevapla
  • nurdan 2 yıl önce Şikayet Et
    günümüz şartlarında ekonomik sorunlardan dolayı harçlar yatirilamiyor çoğu öğrenciler bu sorunlardan dolayı mağdur olmaktadır devletimizin bu konu hakkında önlem alması gerekmektedir...
    Cevapla
  • kul ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    harç parası yok sadece 2 .öğretimlerde var onlarda gündüz çalışıyor zaten eğer gündüz çalışmıyorsa derse çalışıp gündüze geçsinler
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    her bakanın ayrı çalışması oldu.hiç biride tamamlayamadı.!
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Ee tamam eğitim bakanı iyileştirme icin ücresiz soru dağitacakmiş tamam da bunu okullar ve okul müdür leri vede Okul öğretmen leri bunu firsata çevirip çocuklara para kaŕşiliginda satıyorlar mademki milieğitim bakani bunu ücretsiz veriyorda niye denetleme olmuyur niye araştırmalar yapmıyor niye bu müdürlere ve öğretmenlere bu firsati veriyor çocuk başına 3 t 5 tl para talep ediliyur ülkemizde 20 milyon oğrenci olsa cucuk başı 5 tl verse 2 milyon para yapar e bu haklar paralar nereye geder oldu
    Cevapla
  • Ferit 2 yıl önce Şikayet Et
    2013 yılında sınıf öğretmenleri yan alan adı altında matematik ve fen bilgisi branşlarına atandı. Yanlış bir uygulama oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR