Milli Eğitim Bakanlığından yeni yol haritası!

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 yıllık öğretmenlerin yeni öğretmene göre bir öğrenciye sınavda fazladan 60-70 puan kazandırdığını tespit etti. Bunun için yeni öğretmenlere deneyim kazandırılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2021 15:28 GÜNCELLEME 22.10.2021 15:28 GÜNCEL
Milli Eğitim Bakanlığından yeni yol haritası!
Milli Eğitim Bakanlığından yeni yol haritası!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler Liselerinin başarı oranlarının yüksek, Mesleki ve Teknik, Çok Programlı Anadolu Liselerinde ise düşük olduğunu tespit etti. Bunun ardından MEB, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ sağlamak için önümüzdeki döneme yönelik bir yol haritası hazırladı.

Liseler arası oluşan başarı farkının giderilmesi için 4 ayrı proje tasarlandı. Temel eğitimde 10 bin okul, İstanbul’da 750 yeni anaokulu, kütüphanesi ve spor tesisi olmayan okulların kalmaması için de düğmeye basıldı.

FİNLANDİYA'DAKİ FARK 2 PUAN

Bunların yanı sıra, okullarda 20 yılın üzerinde deneyimi olan öğretmen ile 5 yılın altında deneyimi olan öğretmenlerin öğrenciye etkisi anlamındaki farkının 60-70 puanlık olduğu belirtildi. Bu farkın, dünyada en iyi eğitim sistemine sahip Finlandiya’da 2 puan olduğu aktarıldı.

Bakanlık, bu puan farkını düşürmek için deneyimsiz öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi vererek, sisteme hızla dâhil olmasını sağlayacak.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaslari duzeltin ogretmenleri kendini bilmez kibirli mudurlerin baskisindan kurtarin en ufak bir olayda ogretmeni aciga almayin malesef buyuklerine saygisi olmayan bir nesil yetisiyor sebebi ogretmenin itibarsizlastirilmasidir onlara gecmiste oldugu gibi deger verin bir ogretmen kolay yetismiyor
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesleki okullara en iyi matematikçiyi ver ,maalesef gelen öğrencinin alt yapısının yetersiz oluşundan başarı sağlaması mümkün olmaz.
    Cevapla
  • Başitçe 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü fen ve anadolu liselerine ortaokulda ortalaması yüksek öğrenciler meslek liselerine de ortalaması düşük öğrenciler gidiyor. Böylece meslek liselerindeki başarısız çocuklara ne yaparsan yap düşük başarı elde ediliyor.
    Cevapla
  • Cahil Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Fen, Anadolu liselerine öğrenci nerden gidiyor? Ortaokuldan. Meslek Liseleri nerden öğrenci alıyor? Ortaokuldan. Ortaokulda ki öğrenciyi kim yetiştiriyor. Ortaokul öğretmenleri. Peki meslek lisesi öğrencisinin alt yapısı neden yetersiz. SORUM SANA VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    YKS yi kaldırın. Dört yıllık lisedeki YKS ye ait derslerin sınavlarını merkezi sistemle ortak sınav şeklinde yaparsan ve dört yılın sonunda ortalamasına göre üniversite yerleştirmelerini yaparsan sorun kökten çözülür. Dershanecilik tarih olur, çocuklarda sınava değil okul derslerine odaklanır. Şu anda yapmak istediğin diploma puanının etkisini en aza indirmeye yönelik bir adımdan öte değil. Oysaki yapman gereken bu puanları daha adil bir sisteme kavuşturup YKS deki etkisini artırmak. Sınavla yerleşen öğrenci ile sınavsız yerleşen öğrenciler arasında başarı farkının olması doğal.
    Cevapla
  • Kadir Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorun öğretmende mi öğrenci kalitesinde mi acaba? Çalışan öğrenci olmasın da göreyim o başarılı öğretmeni.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa önce evde ailesi tarafından işlenmesi lazım. O çocuklar öğretmenlere ait değil. Onların anne babaları var öncesinde. Maya olayı yani
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Değil mi? Bak sen ne kaliteli olmuşsun. Hammadde işlenmez ise ham kalır.
    Cevapla
  • Gerçekci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılması gereken öğretmenlerimizin maddi ve sosyal haklarının ciddi anlamda düzeltilmesi. Öğretmenler sınıfa girdiğinde maddi işleri düşünmemeli sıkıntısız bir şekilde kendini derse vermeli.Kendini yetiştirilmelerine imkân verilmeli.Ogretmenin maaşı iyi bir bilgisayar etmezken ne beklenir.Yine de özveriyle çalışır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR