Son dakika: Türkiye ve ABD heyetleri ilk F-35 toplantısını tamamladı!

Son dakika: Pentagon, ABD heyetinin Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan anlaşmazlıkları görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunduğunu bildirdi. MSB müzakerelere devam edilmesi konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2021 09:15 GÜNCELLEME 28.10.2021 09:59 GÜNCEL
Son dakika: Türkiye ve ABD heyetleri ilk F-35 toplantısını tamamladı!
Son dakika: Türkiye ve ABD heyetleri ilk F-35 toplantısını tamamladı!

Son dakika: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD heyetinin Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasından kaynaklanan anlaşmazlıkları görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunduğunu bildirdi.

TÜRKİYE VE ABD ARASINDA F-35 GÖRÜŞMESİ!

Konuya ilişkin yazılı açıklamada yapan Pentagon Sözcüsü Yarbay Anton T. Semelroth, Avrupa ve NATO Politikası Baş Direktörü Andrew L. Winternitz ve Savunma Bakanlığı Tedarik ve İkmalden Sorumlu Müsteşarlığın Planlama, Programlar ve Analiz Direktörü Melissa Benkert'in öncülük ettiği Savunma Bakanlığı heyetinin 27 Ekim'de Ankara'da temaslarda bulunduğunu belirtti.

Yarbay Semelroth, heyetin, "Türkiye'nin F-35 programından çıkarılma sürecinin 23 Eylül'de nihayete erdirilmesi" konusundaki anlaşmazlıkların çözümü için görüşmeler yaptığını ifade etti.

GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ

Görüşmede Milli Savunma Bakanlığından yetkililerin bulunduğunu kaydeden Sözcü, "Toplantı, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin Türkiye'nin F-35 programına önceden katılımını saygıyla sonuçlandırma taahhüdünü göstermektedir. Tartışmalar verimli geçti ve delegasyonlar önümüzdeki aylarda Washington D.C'de tekrar bir araya gelmeyi planlıyor." ifadelerine yer verdi.

MSB'DEN YENİ AÇIKLAMA

Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasında, F-35 konusundaki ihtilafın giderilmesi ve mali hususların görüşülmesi maksadıyla Ankara’da bir toplantı icra edilmiş ve müzakerelere devam edilmesi konusunda mutabık kalınmıştır. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Toplantıyı yapanlara bakın arkadaşlar !! Pentagon sözcüsü Yarbay !!! Ne beklenir böyle toplantıdan
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd f 35 teslim et
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunma sistemi icin 30 yil oyaladilar, yinede vermediler. Alcaklar
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Paramizi ve ucaklari vermemek ve bize zaman kaynettirmek icin Çakallik
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Görüşmelere bir kaç ay sonra devam edilecek derken...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR