Konya'da deprem! Çevre illerden de hissedildi! Peş peşe açıklamalar

Son dakika haberi: AFAD, Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43'te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depreme ilişkin yetkililerden peş peşe açıklamalar geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2021 22:40 GÜNCELLEME 08.11.2021 22:40 GÜNCEL
Konya'da deprem! Çevre illerden de hissedildi! Peş peşe açıklamalar
Konya'da deprem! Çevre illerden de hissedildi! Peş peşe açıklamalar

Konya'da AFAD verilerine 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Konya ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

KONYA DEPREM

KONYA'DAKİ DEPREM ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

AFAD verilerine göre merkez üssü Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43'de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 10.61 kilometre derinlikteki deprem Konya ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de hissedildi. 

KONYA DEPREM

AFAD: 3 METRUK BİNADA HASAR OLUŞTU

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Konya Meram'da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisi paylaşıldı.



BAKAN KOCA: BİR KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptıö

Bakan Koca açıklamasında, ''Saat 20.43’te Konya Meram’da 5,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden bir kişi etkilendi. Metruk 2 bina yıkıldı, 1’i hasar gördü. Bölgede görev başındayız. Depremin sonuçlarının bu kadarla sınırlı kalacağını umuyor, Konya’mıza geçmiş olsun diyorum. Bizi yanınızda bilin.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz." dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konya Valiliğince, Meram ilçesinde meydana gelen depremin ardından herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

Konya Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz Meram ilçesinde saat 20.43 sıralarında 5,1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir. Meram ilçesi ve çevresinde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

BAŞKAN ALTAY'DAN AÇIKLAMA!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip
ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım."
ifadelerini kullandı.

Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Antalya’nın doğu ilçelerinde de hissedildi. Depremin hissedilmediği şehir merkezinde ise sakinlik hakim oldu.

BELEDİYE BAŞKANI KAVUŞ: CAN KAYBI YOK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, depremle ilgili "Elhamdülillah herhangi bir can kaybımız yok. Meram bölgesi çok kötü sallandı. Bir göçük olduğuna dair ihbar var. İnsanlar apartmanlardan çıkmış durumda" açıklamasını yaptı. 

KAYNAK : Haber7 / Ajanslar
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • cihad 2 yıl önce Şikayet Et
    bilimin bir yanlışı daha çıktı: hani konya deprem bölgesi değildi?
    Cevapla
  • Ottomans 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki deprem bolgesiymis;-)))
    Cevapla
  • AYHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun
    Cevapla
  • Milli.Nizam.2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın Arslanı Geliyor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • KIRKİKİ 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR