Ümit Özdağ'ın ırkçılık yaptığı Suriyeli kuyumcu konuştu: Bizi hedef gösterdi!

Suriyeli kuyumcu Mustafa Hubu, dükkânına girerek kimlik ve ruhsat soran Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın kendilerini açıkça hedef gösterdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2021 17:03 GÜNCELLEME 29.12.2021 17:29 GÜNCEL
Ümit Özdağ'ın ırkçılık yaptığı Suriyeli kuyumcu konuştu: Bizi hedef gösterdi!
Ümit Özdağ'ın ırkçılık yaptığı Suriyeli kuyumcu konuştu: Bizi hedef gösterdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir’de bir kuyumcuya girerek Suriyeli dükkân sahibinden kimlik istedi ve ruhsat sordu. “Neden ülkene dönmüyorsun? Ne zaman Türkiye’ye geldin?” gibi sorular yönelterek kuyumcuyu ötekileştiren Özdağ, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ümit Özdağ’ın skanal tavrına peş peşe tepkiler geldi.

Zafer Partisi lideri Özdağ’ın dükkânına girerek kimlik ve ruhsat sorduğu Suriyeli kuyumcu Mustafa Hubu gazetemize konuştu. Özdağ’ı maliyeci sandığını belirten Hubu “Henüz kahvaltı yapıyorduk. Dükkâna yanında birçok kişi ile girdi” dedi. 

Suriyeli kuyumcu açık bir baskın olarak nitelendirdiği olay sonrası telefonlarının susmadığını Özdağ’ın kendilerini açıkça hedef gösterdiğini anlattı.

16 ŞUBE 400 ÇALIŞANIMIZ VAR

Humus Zahira’dan savaş sebebiyle Türkiye’ye göç ettiklerini anlatan Mustafa Hubu, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"16 şube ve 400 çalışanımız var. Bu çalışanlar arasında Türk kardeşlerimiz de bulunuyor. Burada vergimizi veriyoruz. Hiçbir eksik evrakımız yok. Silah ruhsatımı tamamen yasal prosedüre uygun olarak aldım. Benim mesleğim kuyumculuk. Suriye’de de aynı alanda faaliyet yürütüyordum. Savaş sonrası ülkemizden koparıldık ve ben bir müteşebbis olarak yatırımımı Türkiye’de yaptım. Farklı bir ülkeye de gidebilirdim ancak Türk kardeşlerimizin gösterdiği şefkat ve iyiliğe karşı ben sermayemi başka ülkede değerlendirmeyi doğru görmedim. Türk devlet yetkilileri de yabancı sermaye için çağrı yapıyor. Diğer yandan böyle bir tavırla hedef gösteriliyoruz. Maruz kaldığımız muamele üzüntü verici. Hâlen olayın şaşkınlığı içerisindeyim."

ZAFER PARTİSİNE ÇAĞRILDIM

Ümit Özdağ’ın yaptığını baskın olarak nitelendiren Hubu, “Olayın önce sosyal medya daha sonra basın yayın organlarında yayılması sonrası Zafer Partisi İl Başkanı tarafından arandım. Bana tercüman çağırdıklarını ve benimle özel bir görüşme yapacaklarını söylediler. Bu teklifi reddettim” dedi.

Diğer yandan birçok baro, vakıf ve dernek Suriyeli kuyumcuya “Ümit Özdağ ile ilgili suç duyurusunda bulun” teklifi yapmış. Mustafa Hubu, şikâyetçi olma konusunda kesin kararını vermediğini belirtti.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    muhtemelen gözdağı vererek haraca bağlamak istiyorlardın neyimin partisi bu ne zaman nerde zortladı
    Cevapla
  • erbat 2 yıl önce Şikayet Et
    bunun milliyetci olduguda tartisilir konusmalari hep yalan özerine
    Cevapla
  • Baybora 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu faşist, bir de Türk hatta Türkçü olduğunu iddia ediyor değil mi? Hangi devirde hangi Türklerde varmış böyle ırkçı, faşist davranış? Bu gibilerin soyu araştırılmalı. Türk olduğundan şüphe duyarım. Türk'e kara çalmaya çalışan bir kripto olması çok muhtemel.
    Cevapla
  • adım 2 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum kardeşim kafatasçı bu ozdağı kınıyorum
    Cevapla
  • adil öner 2 yıl önce Şikayet Et
    simasına bakın irkilirsiniz.ya özdağ sıkıys arum,ermeni,veya başka milletin esnafına sor bu soruları.ne yapma niyetindesin.yazık
    Cevapla
  • Abdullah urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    mümbit özdağ türkiyedeki rumlara ve ruslarada aynımısın yoksa suriyeliler müslüman olduğu içinmi düşmansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR