Ümit Özdağ'ın Suriyeli kuyumcuya yaptığı ırkçılık tepki topladı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir kuyumcu girerek Suriyeli dükkan sahibinden kimlik istedi ve ruhsat sordu. Özdağ'ın ırkçı tavrına peş peşe tepkiler geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2021 11:18 GÜNCELLEME 28.12.2021 12:32 SİYASET
Ümit Özdağ'ın Suriyeli kuyumcuya yaptığı ırkçılık tepki topladı!
Ümit Özdağ'ın Suriyeli kuyumcuya yaptığı ırkçılık tepki topladı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de Suriye uyruklu Türkiye vatandaşı bir kişinin işlettiği kuyumcuya girerek kimlik ve dükkanının ruhsatını sordu. Kuyumcuya "Vatanına dönmeyi ister misin?" diye soran Özdağ, "Yok ben buradayım. Burada iş var" yanıtını aldı. 

Özdağ, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler için, "7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın ırkçı tavırları ve sözleri birçok kişiden tepki topladı:

IRKÇILIĞI YETMEDİ ÜSTÜNE VATANDAŞA HAKARET ETTİ

Ümit Özdağ gelen tepkiler sonrası özür dilemek yerine, tepki gösterenlere, "Stratejik salaklar" diyerek hakaret etti.

Özdağ'ın, "Suriyeli kuyumcu ziyareti ile ilgili saldıran stratejik salaklar beni şaşırtmadı. Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı? 900 bin kişiye vatandaşlık verildi. Bu demokrasi için tehdit değil mi? Amaç Suriyelileri Türkiye’ye sürüp pkkistan kurmak, kör müsünüz?" sözleri daha da büyük tepkiye neden oldu. 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 338 TÜMÜ
  • Selman 2 yıl önce Şikayet Et
    Adama sokakta soruyorlar savaş bitince gider misin diye adam gitmem diyor. Amerika buralardan çekip gidecek ilelebet kalıcı değil. Biraz dünyayı araştıran, gelişmeleri okuyan bilir. Çin bölgemize İpek yolu projesi yüzünden çok ciddi yatırımlar yapıyor ve daha da yenilerine hazırlanıyor. Yeniden inşa edecekler, okullar, hastaneler, iş yerleri açacaklar, fabrikalar kuracaklar. O zaman da mı gitmeyecekler ? Biz gidelim bari onlar gitmiyorlarsa
    Cevapla
  • Selman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık ya vallahi bıktırdınız millet yaka silkiyor artık. Sonra çıkıp çıkıp aptal aptal Almanya’da ki Türk’lere laf ediyorlar. Be gafiller, Türk’ler mülteci mi ? Türk’ler sığınmacı mı ? Almanya dediğiniz ülkede yabancı sınırlaması var. Türkiye’de ki Suriyeli sayısı Almanya’da ki Türk sayısından fazla. Hemde Türk’ler Almanya’ya gideli bilmem kaç sene oldu. Niye ? Sınır var çünkü Almanya’da. Almanya’ya kaçak giripte vatandaşlık alamazsınız. Adamlar uçaklara bindirip bindirip geri yollarken ırkçı olmuyor da bu adam ne zaman gideceksin dediği zaman mı ırkçı oluyor ?
    Cevapla
  • Selman 2 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette sayısı belli olmayan en az 9 milyon yabancı var farkındamısınız? Nerden geliyor bunlar ya ? Biz artık bunlara bakmak istemediğimiz gibi ülkemizde de istemiyoruz. Avrupa’da bize para vereceğine buyursunlar kendileri baksınlar. Koca AB. 27 tane ülke var. Kendi aralarında dağıtsınlar. Bu ülkenin sınırlarında burası yol geçen hanıdır mı yazıyor ? Bu ülke kendi cebinden 60 milyar Dolara yakın para harcadı Avrupa’nın vereceği 3,5 milyon Euro’nun bunun yanında ne önemi var ? 2015’de geri kabul anlaşmasıyla resmen kandırdılar işte bu ülkeyi. Hadi buyrun referandum yapalım, sonucu hep beraber görelim. Çıkacak sonuç bazılarını ağlatabilir. Hadi bakalım hodri meydan.
    Cevapla
  • Mümin Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yaptıklarını sorgulasın aynısı kendine yapılmış olsaydı tepkisi ne olurdu.Başka bir ülkede yabancı yada garip olmak o kadar zorki
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Meral seni kapının önüne koydu keşke onada böyle kabadayılık yapabilseydin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR