Son Dakika Haberi: Türkiye ile Kazakistan arasında kritik görüşmeler!

Son Dakika Haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, günlerdir olayların yaşandığı Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi ile telefonda görüştü. Ayrıca TBMM Başkanı Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı Nigmatulin ile görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 07.01.2022 14:30 GÜNCELLEME 07.01.2022 14:31 GÜNCEL
Son Dakika Haberi: Türkiye ile Kazakistan arasında kritik görüşmeler!
Son Dakika Haberi: Türkiye ile Kazakistan arasında kritik görüşmeler!

SON DAKİKA HABERİ: Zam bahanesi ile başlayan ve daha sonra çığırından çıkan olayların hakim sürdüğü Kazakistan ile Türkiye arasında kritik bir telefon trafiği yaşandı.

"İKİ ÜLKE ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ"

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’ ile birlikte

TÜRKİYE TAM DESTEĞİNİ YİNELEDİ

Görüşmede Kazakistan'daki son gelişmeler ele alındı ve Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kazakistan'a desteğini yineledi.

Protestocular ile askerleri arasında çatışmalar yaşandı

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI HAKKINDA GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede ayrıca, 11 Ocak 2022'de çevrimiçi olarak düzenlenecek ve Kazakistan'daki gelişmelerin değerlendirileceği Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kazakistan'da olaylar çığrından çıktı

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop

Görüşmede Kazakistan Meclis Başkanı Nigmatulin, yaşanan olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileten Şentop’a, yaşanan sürece ilişkin bilgi verdi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’nin verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileten Nigmatulin, “Değerli dostum ben size çok teşekkür ederim. Şahsınızda TBMM’deki tüm dostlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten böyle zor günde bizim yanımızda bulundunuz” dedi.

"KAZAKİSTAN İLE KARDEŞ GİBİYİZ"

Meclis Başkanı Şentop da, Kazakistan’da olanları yakından takip ettiklerini ifade ederken, “Kazakistan bizim dostumuz, kardeşimiz. Biz orada olup bitenleri kendi ülkemizde olup bitenler gibi yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Şentop, Kazakistan’da huzur ve güvenliğin sağlanmasının Türkiye açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, Kazakistan’da istikrarının bölge için de çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

"Kazakistan devletinin ve Kazakistan halkının bu zor günleri aşacağına, huzur ve istikrarı sağlayarak daha da güçleneceğine inanıyoruz" dedi.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Başını abd nin çektiği batılı emperyalistler rusyaya ver ukraynayı al kazakistanı dediler. Kazakistandaki olaylar kazak topraklarını altın tepside moskofa sunmak adına kesinlikle abd ve ortaklarının tezgahıdır.
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Zaparbekuly'i dinledikten sonra fikrimiz değişti. Kazak halkına yönelik bir şey yok, alınan tedbirler sokak eşkiyası ve teröristler'e karşı. Ülkeye çağırılan askeri güçler de mücadele bittikten sonra kendi ülkelerine geri dönecekler. Anlamadan dinlemeden çok yanlış yorumlar yapıyoruz. İyi günler çok yakında, önce Türk Birliğini sonra kıtasal Asya Birliğini daha sonra da Dünya Birliğini kuracağız inşallah.
    Cevapla
  • İnsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sn. mesut bu cevap size: Hükümet binalarının basılıp yakılması, havalimanı'na baskın, silah dağıtımları....vs. bunların normal bir protesto eylemi ile ne alakası olabilir. Sen her şeyi ülkenin cumhurbaşkanı Tokayev'den daha mı iyi biliyorsun? Gerçekler ve ışık bizde, hayaller ve karanlık emperyalistlerin ipine tutunanlarda,..?
    Cevapla
  • mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    hayaller hayeller... kazakistan zaten rusya emrinde bir ülkeydi şimdi tamamen teslim oldular, rusya girdiği yerden çıkmaz. örnek kırım, belarus. sırada özebekistanmı yoksa kırgızistanmı var göreceğiz. çin kuşak yol projesi tamamen rusya kontrolüne girecek bu şekilde
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ülke Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Zaparbekuly'i dinledikten sonra fikrimiz değişti. Kazak halkına yönelik bir şey yok, alınan tedbirler sokak eşkiyası ve teröristler'e karşı. Ülkeye çağırılan askeri güçler de mücadele bittikten sonra kendi ülkelerine geri dönecekler. Anlamadan dinlemeden çok yanlış yorumlar yapıyoruz. İyi günler çok yakında, hatta bölgesel değil, önce kıtasal Asya Birliğini daha sonra da Dünya Birliğini kuracağız inşallah.
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Şer ittifakında RUSYA çok ama çok sinsi bir oyuncu, anlaşılan o ki, ABD ve RUSYA hiç şüpheye mahal bırakmayacak şekilde islam ülkelerini hedef almaktalar. Afganistanı da beraber parçaladılar. Bu nedenle islam ülkeleri askeri ve ekonomik güç olarak birlikte hareket etmek zorundalar.
    Cevapla
  • kim 2 yıl önce Şikayet Et
    acilen Kazakistan Türkiye yi davet etmeli
    Cevapla
  • Turan han 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayi derhal Kazakistan dan çıkarmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR