Nafakada kademeli formül: Önce boşanma sonra velayet ve tazminat

AK Parti MYK'sı 2022 yılının ilk toplantısını bugün yapacak. Toplantıda, nafaka ve spor yasasına ilişkin kanun teklifleri masaya yatırılacak ve son şekli verilecek. Görüşmede ayrıca, yeni ekonomi modelinin saha verileri ele alınacak.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2022 08:24 GÜNCELLEME 10.01.2022 08:24 GÜNCEL
Nafakada kademeli formül: Önce boşanma sonra velayet ve tazminat
Nafakada kademeli formül: Önce boşanma sonra velayet ve tazminat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını bugün gerçekleştirecek.

Toplantıda, uzun bir süredir gündemde olan nafaka ile ilgili yapılması planlanan düzenlemelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması planlanıyor.

Kademeli formülün öne çıktığı teklife göre, nafaka süresine üst sınır ya da evlilik süresine göre nafaka verilmesi gündemde.

Çekişmeli boşanmalarda ise, tazminat ve velayet gibi anlaşmazlıkların eşler boşandıktan sonra karara bağlanması planlanıyor.

Söz konusu düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmelerinin ardından tamamlanarak, kısa bir süre içerisinde Meclis’e sunulması planlanıyor.

AK Parti MYK toplantısından bir kare

SPOR YASASI DA MASADA

Toplantıda, AK Parti'nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı spor yasası ile ilgili son durum hakkında da Erdoğan'a bir sunum yapılacak.

Yaklaşık 65 maddeden oluşan spor yasa teklifinde ise, spor kulüplerinin Gençlik ve Spor Bakanlığından verilecek tescille kurulması sağlanacak. Spor kulüpleri yöneticilerinde olması gereken niteliklerin belirlendiği kanun teklifinde, kulüpler gerektiğinde bağımsız denetim kuruluşları tarafından da denetlenebilecek. Yapılan sözleşmeler Gençlik ve Spor Bakanlığına bildirilecek.

Toplantıda ayrıca, Erdoğan kurmaylarından yeni ekonomi modeline ilişkin sahadan gelen görüş ve talepleri dinleyecek.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi / Ebru Karatosun
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım nafakayi ödeyeceğiz diye gece gündüz çalışıyoruz bugünkü şartlarla ödemek çok zor askeri ocretle gecinemiyoruz bide nafaka veriyoruz evin kirası dogal gaz elektirik şu toplam 2400 2500 arası geliyor eee nasıl verelim nafakayi kaldirilsin
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen ben bir buçuk yıl evli kaldım eşim benden telefon şifresini saklıyordu sahte darp raporu almış hem nafaka hem tazminat istemiş bide mahkeme hakıdır diyor birde kadın erkek ayırmaksızın eşittir diyor bu düzen çok saçma yetkililer buna bi son verin artık Allah aşkına
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 21senedir nafaka ödü yorum Allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskanim sizden ricam anneler verilen dogum borclanmasini bizde istiyoruz yas 58 calismak ta zorlaniyoruz ssk dogum Dan sonra oldugu icin 60 yasi beklemek zorundayiz bizde anneyiz bizde hak tanirsaniz sevinirim saygilar
    Cevapla
  • Küskün Ak Partili 2 yıl önce Şikayet Et
    reis milletvekillerinin maaşını artırmak için muhalefet milletvekilleri ile anlaşın onay verirlerse meclise getirin demiş. muhalefet milletvekilleri EYT düzenlemesini destekliyor önce oradan başlayın
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanım boşanmalar artıyor. Süresiz nafaka, kadının beyanını esas alan yanlış hukuki anlayış ve sonrasında erkekler için evden uzaklaştırma gibi uygulamalar boşanmaları hızlandırıyor. Evlilikte erkeğin emaneti olan kadına şiddete hayır. Ama buradan yola çıkıp kadını kollama adı altında yeni sıkıntı alanları açmamak için milletin inancıyla uyumlu bir medeni kanunun yürürlüğe girmesi gerekli. Nafaka adı üstünde geçimin teminine yapılan destek. Eski eşiyle bir ilgisi kalmamış kadının geçimini eski eş ne kadar sürdürsün? Bu süre işten çıkarılan işçinin kıdem tazminatında geçerli mantık gibi. Evlilikte geçen her bir yıl için 1 ay ve asgari 4 ay uygulanabilir.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bir kiloluk altini mehir olarak hazirlamak gerekli yada 400 cumhuriyet altini verin bosanin mehir dinimizin sartlarindan ..
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 21 senedir nafaka ödüyorum pandemi de bütün borçlar durduruldu sadece nafaka ödemesi devam etti 2evliligimi yaptım ikinci evliliğimden 2cocugum var işsizim ama yinede nafakam devam ediyor geçen sene nafaka iptali için başvuru yaptım ilk eşim babasının evinde kaldığı nı babasın dan kalan 2880 TL maaşla geçindiğini söylüyor bende işsizim 2cocugum var evim kira hiçbir gelirim yok diye savundum yinede nafakam bitmedi devam
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç vermemesi lazım aslında ben 1 buçuk yıl evli kaldım eşim bana telefon şifresini saklıyordu birde sahte darp raporu çıkartmış nafaka ve tazminata hükmetti eşitlik bumu kardeş hiç olmaması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR