Gaziantep Valisi duyurdu: Ulaşım kontrollü şekilde başladı!

Gaziantep Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda ulaşımın kontrollü şekilde başladığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2022 18:33 GÜNCELLEME 20.01.2022 01:13 GÜNCEL
Gaziantep Valisi duyurdu: Ulaşım kontrollü şekilde başladı!
Gaziantep Valisi duyurdu: Ulaşım kontrollü şekilde başladı!

SON DAKİKA HABERİ: Gaziantep Valisi Davut Gül, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda karların temizlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ULAŞIM KONTROLLÜ ŞEKİLDE SAĞLANIYOR

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ifade eden Gül, "TAG Otoyolu'nda ulaşım kontrollü şekilde sağlanıyor. Bölgede arkadaşlarımızın kar temizliği de devam ediyor. İnşallah kısa zamanda tüm karı kaldırıp güvenli sürüş imkanı sağlayacağız." dedi.

Nurdağı'nda ulaşım kontrollü olarak devam ediyor.

Vali Gül, bölgede yer yer tipinin etkili olduğunu vurgulayarak, "Tipi nedeniyle otoyol boyunca da tedbirler sürüyor. Devletin tüm organlarıyla yoldaki tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Yola çıkma noktasında vatandaşlarımızın duyarlı davranışlarını sürdürmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fatma Şahin Nurdağı'nda incelemelerde bulunduFatma Şahin Nurdağı'nda incelemelerde bulundu

TAG OTOYOLU'NDA MAHSUR KALDILAR

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda mahsur kalanlarla ilgili, "1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz" dedi.

Davut Gül, otoyoldaki sorunun yarısının çözüldüğünü, kalan kısımda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bölgede 50 santimetre kar kalınlığına ulaşıldığını anlatan Gül, "Gaziantep ekonomik yapısı itibarıyla çok sayıda tır trafiğinin olduğu bir kent. Dolayısıyla otoyolda çok fazla tır kaldı. Bu büyük tonajlı araçların önemli bölümü yolda kaldı, bir kısmı kazaya karıştı. Bundan dolayı trafik aksaklığı söz konusu" dedi.

MSB 2 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı, kar yağışı nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalanlar için sıhhi tahliye sağlanması ve gıda yardımı ulaştırılması için 2 helikopter görevlendirildiğini açıkladı.

Kar yağışı nedeniyle mahsur kalanlara kumanya dağıtımı

Son Dakika Haberi: Gaziantep'ten sonra bir karayolu daha ulaşıma kapandı!Son Dakika Haberi: Gaziantep'ten sonra bir karayolu daha ulaşıma kapandı!

KUMANYA DAĞITIMI YAPILDI

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Gül, bölgede kalan vatandaşlara kumanya yardımlarının yapıldığını bildirdi. Tipi nedeniyle açılan yolların kapanabildiğini belirten Gül, şunları kaydetti: 

2 BİN 800 KİŞİ KURTARILDI BİR O KADAR KİŞİ MAHSUR

"186 kişi hastaneye sevk edebildik. Sağlık sistemi o açıdan tam olarak çalıştı. Hastaneye gitmesi gerekip de hastaneye gidemeyen tek vatandaşımız olmadı. Yolda kalan araçlar var ve araçların içerisinde kaç kişinin olduğunu tam olarak bilemiyoruz. 1780 araç kurtarıldı, 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz. Bu tahmini bir rakam. 3-4 saat içerisinde yolun kalan kısmı trafiğe açıldığı zaman vatandaşlarımız da kurtarılmış olacak."

MSB TRAFINDNA İKİ HELİKOPTER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, kar yağışı nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalanlar için sıhhi tahliye sağlanması ve gıda yardımı ulaştırılması için 2 helikopter görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Gaziantep Valiliği ile koordineli olarak; kar nedeniyle kapanan Adana-Gaziantep otoyolunda mahsur kalan vatandaşlarımız için sıhhi tahliye sağlanması ve bölgeye gıda yardımının ulaştırılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mıza ait 2 adet helikopter görevlendirilmiştir. Ayrıca yolda mahsur kalan TIR'ları kurtarmak için 2 adet çekici araç da görevlendirilmiş ve bölgede destek çalışmalarına başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ihtiyaç duyulması halinde tüm imkân ve kabiliyetleriyle göreve hazırdır" denildi.

Gaziantep'te karla mücadele

7 BİN KİŞİYE KUMANYA DAĞITILDI

Gece boyunca otoyoldaki 7 bin kişiye kumanya dağıtıldığını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Kar kalınlığı 45-50 santimetre. Otoyoldaki temel neden tır kazaları. Ekiplerimiz kazaya karışan tırları tek tek çekmeye çalışıyor. Karayollarının yanı sıra tüm kamu kurumlarının yanı sıra da özel sektörden temin ettiğimiz iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer tipi de var. Bu da çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Gündüz gözüyle biraz daha rahat hareket edilir diye düşünüyoruz. Şu an için otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı."

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı nedeniyle trafik durdu

Vali Gül, vatandaşları araç kullanmamaya davet ederek, yollarda oluşacak araç trafiğinin ekiplerin çalışmasını daha da zorlaştırdığını sözlerine ekledi.

54 YIL SONRA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Gaziantep'te, dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. En son 1968 yılında 1 metre kar kalınlığı ölçülen kent merkezinde, 54 yıl sonra kar kalınlığı 49 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre olarak ölçüldü.

Gaziantep Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep'te dün başlayan kar yağışının kent merkezinde 49 santimetre olarak ölçüldüğünü açıkladı. Yetkililer, son olarak 1968 yılında yoğun kar yağan kentte, o tarihten bu yana en fazla yağışın düştüğünü söyledi. Kentte son olarak 2016 yılında kar yağışının 33 santim olarak ölçüldüğünü hatırlatan yetkililer, yağışın günlük yaşamı aksattığı kentte, kuvvetli rüzgarla birlikte buzlanma, don ve bölgenin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesine de yol açabileceğini bildirdi.

FATMA ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de AA muhabirine, öğle saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artırdığını söyledi.
Hava sıcaklıklarının eksi 3 derece olarak ölçüldüğünü aktaran Şahin, şöyle konuştu:

Gaziantep otoyolunda kar yağışı trafiği etkiledi

"51 santimetre kar yağışı. Tüm teknik ekibimizle yaklaşık 160 iş makinesi, 600 personelle sahada yaşanan tıkanmaları çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah şu anda sıkışık olan bölgelerin büyük bölümü açıldı. Onkoloji ve Kuzeyşehir kısmı rahatladı, havalimanı yolu açık. Abdulkadir Yüksel Bulvarı da rahatladı. Sıkıntı şu an için 2 tane tır burada devrildiği için D400 yolunda. İlgili mercilerle yolun açılması için görüştük. Üniversite bölgesinde de tıkanma var. Amacımız sabah halkımız uyandığında, işe gitmek istediğinde rahat etsin. Şu an yaşanan sorunlar, sabah yaşanmasın istiyoruz. Tüm ekip olarak çabamız bu, bu amaçla sabaha kadar çalışacağız."

kar yağışı nedeniyle kayan tırlar

YOLDA KALANLAR MİSAFİRHANELERE YERLEŞTİRİLDİ

Osmaniye-Gaziantep kara yolunun Bahçe ilçesinde, kar yağışı nedeniyle kapanan yolda bekleyen sürücüler, ilçedeki misafirhane, otel ve yurtlara yerleştirildi.

Dün öğleden sonra başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar nedeniyle gece saatlerinde Osmaniye-Gaziantep karayolu, Bahçe ilçesi sonrasında trafiğe kapandı. Yolda bekleyen sürücüler, Bahçe Kaymakamlığı ve belediye yetkililerince ilçedeki misafirhane, otel ve öğrenci yurtlarına yönlendirildi. Aracında kalmak isteyenlere de belediye ekiplerince aralıklarla sıcak çorba ve kumanya ikramında bulunuldu.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı ile Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz da yolda bekleyenlere kumanya dağıttı.

 

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 122 TÜMÜ
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yönetim istifa Gaziantep merkez de ana mallesinde yolunda 16 saat mahsul kaldım ve bir allah kuru calışan gelmedi vatandaşı sabah kadar aracın içinde kaldı bu nu yönetenler hesap veremeli adli olar lütfen Gaziantep hemşireri
    Cevapla
  • Norveç 2 yıl önce Şikayet Et
    30 senedir Norveçdeyim kar nedeniyle okulların kapandığını görmedim hiç
    Cevapla
  • M.Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Norveç'te kar yağmayan gün yok. Bir gün orada hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarsa emin ol, kapandığını görürsün.
    Cevapla
  • s.yildirim 2 yıl önce Şikayet Et
    saldırmaya burdan da başladılar. geri zekalı olmayan herhangi biri, devrilen tır larin kar kureme makinalariyla kaldirilamayacagini bilir,ve boş boş konuşmaz. bence 2 helikopter az olmuş. daha fazla araçla sahada olunabilir. Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • M.Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum da ortalığı karıştırmaya, milletin kafasını bulandırmaya çalışan art niyetli, fırsat düşkünü hain takımı "misafir" adı altında yine damlamış buraya. Onlara tek bir cümle kullanacağınım: Çatlasanız da patlasanız da yine Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğiz. Buradan size ekmek çıkmaz. Yallah, başka kapıya!
    Cevapla
  • atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi niye r.t.e. ye bağladınız şimdiş anlaşılmış değil. Sizi gidi paranoyaklar sizi
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyide hiç bir konuda eleştiri yapılamaz mı?Bırakın aksi sesler de çıksın.Zenginliktir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Gel yap ozaman ordan konuşması kolay ben yolun kapanan bölgesinde yaşıyorum sen neden gelip yapmıyorsun cahil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR