Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazda yeni gelişme

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkemece reddedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2022 12:38 GÜNCELLEME 26.01.2022 12:54 GÜNCEL
Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazda yeni gelişme
Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazda yeni gelişme

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce 22 Ocak'ta tutuklanan Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna avukatı Uğur Poyraz, 24 Ocak'ta itirazda bulunmuştu.

Avukat Poyraz, tutuklama kararının usul ve esas yönünden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına, Anayasa ve yasalara açıkça aykırı olduğu belirtilerek Kabaş'ın bihakkın veya adli kontrol kararıyla tahliyesini talep etmişti.

Sedef Kabaş kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Sedef Kabaş daha önce hangi kanalda çalıştı? Sedef Kabaş kimdir ve nerelidir? Ne iş yapıyor? Sedef Kabaş daha önce hangi kanalda çalıştı?

İtiraz, nöbetçi İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nce dün değerlendirilerek reddedildi.

USUL VE YASAYA AYKIRI BİR YÖN BULUNMADIĞI GEREKÇESİYLE REDDEDİLDİ

Mahkemenin ret gerekçesinde, "tutuklama kararına yapılan itirazın yerinde olmadığı, suçun nitelikli haliyle alenen işlenmiş olduğuna dair kuvvetli şüphe oluştuğu ve şüphelinin benzer suçtan daha önceden hakkında yargılama yapıldığı da dikkate alınarak İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı kanaatine varıldığı" belirtildi.

Son Dakika... Çizgiyi aşmışlardı: Tele 1 ve Fox'un cezası kesildi!Son Dakika... Çizgiyi aşmışlardı: Tele 1 ve Fox'un cezası kesildi!

Deutsche Welle skandalı! Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakimi hedef gösterdiDeutsche Welle skandalı! Sedef Kabaş'ı tutuklayan hakimi hedef gösterdi

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle suç işleyenler bu avkatlar hangi yüzle savunurlar böyle avukatların avukatlığını iptal ede çeksin avukatlık onurlu ve şerefli bir meslektir adamlar ülkemiz adına ne kadar kötülük yapsalar hemen savunuyorlar böylelerini de yapanıda vatan daslikdar çıkaracaksınız bakın bakalım birdaha yaparlarmı
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    devlette hukuk olmaz ise sonuç ortada. bir gün herkese lazım olabilir. 2023 yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail vatandaşi haşhaşi? 2023 yaklaşıyor evet.
    Cevapla
  • Yusuf Konyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yat giz dışarı soğuk gün yüzü görmezsin umarım
    Cevapla
  • RTEEBU 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce yapmış olduğu hakaretten aldığı ceza 5 yıl içerisinde tekrarlanmamak kaydıyla ertelenmişti lakin tekrarlandığı için o suşla bu şuç birleşince tutuklanması elzem olmuştur. Bunu adları gibi bildikleri halde itiraz ediyor eblehler...
    Cevapla
  • Memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu rezil kadin daha önce de ayni sucu islemisti bunu da söyleyinki nekadar ingiliz trollu oldu ortaya ciksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR