AÖF'ten öğrencilere önemli uyarı! Yapmayan öğrenciler Açıköğretim vize sınavlarına katılamayacak!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi kayıt yenileme işlemleri 18 Şubat Cuma gününe kadar sürecek. Kayıt yenileme ders seçimi ve kayıt yenileme ücretinin yatırılmasıyla gerçekleştirilecek. Yayınlanan takvime göre bahar dönemi ara (vize) sınavları Nisan ayında yapılacak. Kayıtların sona ermesine kısa bir zaman kala öğrencilere AÖF'ten kritik bir uyarı geldi. Peki AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte sınava katılabilmek için öğrencilerin yapması gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2022 09:42 GÜNCELLEME 18.02.2022 10:16 GÜNCEL
AÖF'ten öğrencilere önemli uyarı! Yapmayan öğrenciler Açıköğretim vize sınavlarına katılamayacak!
AÖF'ten öğrencilere önemli uyarı! Yapmayan öğrenciler Açıköğretim vize sınavlarına katılamayacak!

AÖF sınavları bir dönemde vize ve dönem sonu sınavı olmak üzere iki kere düzenleniyor. Mezun olmayı hedefleyen ve başarısız olan öğrenciler için yıl sonunda yaz okulu sınavları düzenleniyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılının güz dönemi geride kalırken bahar yarıyılı için kayıt yenileme işlemleri 7 Şubat tarihinde başladı. Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvime göre kayıt yenileme işlemleri bu hafta Cuma gününe kadar devam edecek. Lisans veya ön lisans bölümlerini bitirmek için gerekli krediyi tamamlamak isteyenler ders seçimi ve kayıt ücretini yatırdılar. Kayıtların sona ermesine günler kala AÖF'ten yapılan uyarı dikkatlerden kaçmadı. İşte Anadolu Üniversitesinin duyuruda yer verdiği önemli ayrıntı...

AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!

Yapmayanlar Bahar Dönemi Sınavlarına Katılamayacak!

Herkesin bildiği gibi bahar dönemi kayıt yenileme işleminin tamamlanması için kayıt yenileme ücretinin yatırılması gerekiyor. Ders seçimi yapan ve banka ödeme bilgileri oluştuğu takdirde 18 Şubat'a kadar ödeme yapmayan öğrencilerin sistem üzerinde öğrencilik durumu aktif olmayacak. Bu durumda kayıt yenileme ücreti yatırmayan adaylar dönem içerisinde düzenlenecek ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılamayacaklar.

AÖF duyuru

Duyuruda yer alan ayrıntıya göre ise daha önceden öğrencilik durumu olan ve AÖF'e borcu bulunan adaylar sadece eski borçlarını ödedikleri takdirde kayıt yenileme işlemi tamamlanmamış olacak. Yayınlanan kayıt kılavuzunda Açıköğretim Fakültesi " Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2021-2022 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez." ifadelerine yer verdi. 

Sınav Merkezi Tercihi İçin Son Tarih 21 Şubat!

Bahar dönemi ara sınavına katılacak adaylar sınav merkezi tercihlerinde bulunuyor. Anadolu Üniversitesinin yayınladığı takvime göre bahar dönemi ara sınav merkezi için son tarih 21 Şubat 2022 olarak belirlendi. İşte Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan takvimi;

Bahar Dönemi Vize sınav merkezi tercihi 21 Şubat,                      

Bahar Dönemi Dönem Sonu sınav merkezi tercihi 4 Nisan,

Yaz okulu sınav merkezi terci 27 Haziran 2022

Anadolu Üniversitesi Sınav Takvimi Belli Oldu!

Anadolu Üniversite Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme öğrencilerinin bahar döneminde sınava girecekleri tarihler belli oldu. AÖF sınavları yüz yüze olarak aşağıdaki tarihlerde gerçekleştirilecek. Sınavlarda ders geçme notu 35 olarak belirlenirken 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacak.

  

Açıköğretim Fakültesi Mezuniyet Şartları Neler?

Ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için mezuniyet şartları değişiklik göstermektedir. 2 yıllık Açıköğretim Fakültesi bölümlerinde eğitim alan adayların 120 AKTS kredili, 4 yıllık öğrencilerin ise 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlaması gerekmektedir. FF, DZ ve YZ harf notuna sahip öğrenciler mezun olamazken Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00'ın üzerinde olmalıdır.

 

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Mantıkçı 2 yıl önce Şikayet Et
    AÖF bu kadar öğrenci nin evine çok uzak Sınav yeri verdiği sürece çok öğrenci kaybetmesi olası!
    Cevapla
  • Uyaran 2 yıl önce Şikayet Et
    AÖF soruları çalışmadan, dersi gerçekten anlamadan geçilemez. Çalışma azmi ve veya kapasiteniz yoksa boşuna üniversite diploması alırım diye heveslenmeyin !
    Cevapla
  • Direnç 2 yıl önce Şikayet Et
    Hobi olsun diye 2ci ünv olarak girdim, gittikçe sorular anormal zorlaştı, her vize ve final sınavı, ikişer gün ve her gün iki ayrı uzak yer ve herbiri de evden en az 30-40 km ve toplu taşıma ile minimum 2-3 vasıta ile girilebiliyor. Sonunda pes deyip kaydımı sildirip kurtuldum.
    Cevapla
  • Empati Yok 2 yıl önce Şikayet Et
    AÖF e bir defa girdim, ikamet ettiğim ilçeden her seferinde bu korona salgınında aynı gün 2 ayrı yerde sınav ve de 40-50 km uzakta sınav yeri vermesi insanlığa sığar mı ? Zorunlu olarak lisans programının 3/4 ünü bitirdiğim halde önlisans alarak kaydımı sildirmek zorunda kaldım.
    Cevapla
  • Olgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçme notu 35 yapilar 34.50 alan kaldi saçmalık Türk dilinde saçma sorular , düşük cümleler , emeğe değer yok ticaret hane resmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR