AÖL 2. dönem sınav takvimi! MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik açıklama geldi!

Çeşitli sebeplerle örgün eğitimi yarıda bırakmış veya çalışan adaylar tarafından sıkça tercih edilen Açık Lise 2. dönem sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Yayınlanan takvime göre AÖL sınavları Mart ayı içerisinde düzenlenecek. Sınav hazırlıklarına başlayan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri sınavların online mı yoksa yüze yüze mi yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) öğrencilerin beklediği sınav duyurusu geldi...

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2022 09:43 GÜNCELLEME 18.02.2022 09:43 GÜNCEL
AÖL 2. dönem sınav takvimi! MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik açıklama geldi!
AÖL 2. dönem sınav takvimi! MEB'den Açık Öğretim Lisesi sınavlarıyla ilgili kritik açıklama geldi!

AÖL sınavları için yüzbinlerce Açık Öğretim Lisesi öğrencisinin geri sayımı başladı. Şubat ayının yarısı geride kalırken, adaylar sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Açık Lise 2. dönem sınavlarının e-Sınav salonlarında gözetmen eşliğinde yapılacağı duyurulmuştu. MEB Mart ayında yapılacak sınavlarla ilgili kritik bir açıklama yaptı. AÖL kayıtlarının sona ermesiyle gözler sınavlara çevrildi. Bakanlık Açık Lise sınavlarında öğrencilere 20 soru yöneltirken bu soruların cevaplanması için adaylara 30 dakika sınav süresi veriyor. Doğru yanıtlanan her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak hesaplanırken ders geçme notu ise 45 belirlendi. Peki AÖL sınavları online mı, yüz yüze mi? İşte MEB'den yapılan açıklamanın detayları...

AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!AHBAP burs başvuruları internet üzerinden alınacak! Öğrencilere aylık 600 TL burs fırsatı!

2022 AÖL 2. Dönem  Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce sınavların Mart ayında yapılacağını yayınlanan sınav takvimi ile duyurmuştu. Sınav takviminde değişiklik yapılmadı ancak sınavın nasıl yapılacağı öğrencilere açıklandı. Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavları 1 Mart saat 9.30'da başlayacak ve 10 Mart gününe kadar sürecek. Öğrenciler istedikleri zaman diliminde sorumlu oldukları derslerin sınavlarına katılabilirler.

AÖL sınav tarihleri

MEB Sınavların Online Yapılması Kararı Aldı!

Bakanlık daha önce yapılan açıklamada AÖL 2. dönem sınavlarının ehliyet sınavlarında olduğu gibi e-Sınav salonlarında elektronik olarak yapılacağını duyurmuştu. Yeni yapılan açıklamada ise sınavların pandemi döneminde olduğu gibi online (çevrim içi) yapılması kararını aldı. Öğrenciler Mart ayında yapılacak sınavlara evlerinden bilgisayar, tablet veya telefonları ile online olarak katılabilecek.

online sınav

Çevrim İçi Sınavlar Nasıl Yapılıyor?

Online veya diğer bir adıyla çevrim içi sınavlarda her öğrencinin eğitim aldığı sınıfa göre sorular yöneltiliyor.  Adaylar kayıt yenileme yapılırken ders seçiminde belirttikleri derslerin sınavına katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sınav uygulama kılavuzunda yer alan bilgilere göre online sınavlar 20 soru, 30 dakikadan oluşmaktadır. 

AÖL soru sayısı ve sınav süresi

100 puan üzerinden değerlendirme yapılırken doğru veya yanlış cevaplanan sorular birbirlerini etkilemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre Açık Liselerde ders geçme notu 45 (kırk beş) olarak açıklandı. Bu durumda en az 9 soruya doğru yanıt veren Açık Lise öğrencisi dersi başarıyla tamamlamış oluyor.

Açık Lise Online Sınavlara Giriş Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığının yukarıda belirttiği tarihlerde AÖK Bilgi Yöntemi sistemi üzerinden sınav ekranına giriş yapılıyor. Sol tarafta bulunan menü yardımıyla sorumlu olunan dersleri gören adaylar, istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıyor. Sınav esnasında bilgi paylaşımı yapılması, soruların kayıt edilmesi, fotoğraflanması gibi durumlar yasaktır. 3. dönem sınavlarının nasıl yapılacağı henüz duyurulmadı. Ancak isteyen adaylar sınav takvimine aşağıdan ulaşabilirler.

Açık Öğretim Kurumları 2022 sınav takvimi