Evde bakım maaşı yattı mı? 22 Şubat 2022 evde bakım parası yatan iller açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlar ve aileleri için ödenen evde bakım yardımlarının yatırıldığını duyurdu. Bakan Yanık, bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira yardımın hesaplara aktarıldığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 08:03 GÜNCELLEME 23.02.2022 08:10 GÜNCEL
Evde bakım maaşı yattı mı? 22 Şubat 2022 evde bakım parası yatan iller açıklandı
Evde bakım maaşı yattı mı? 22 Şubat 2022 evde bakım parası yatan iller açıklandı

Bakan Derya Yanık, Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen yaklaşık 535 bin vatandaşa Evde Bakım Yardımı verdiklerini, bu yıl ocak-temmuz dönemi için evde bakım yardımının 1798 liradan 2 bin 354 liraya çıkarıldığını aktaran Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı. Böylece tüm illerde evde bakım maaşları yatmış oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım maaşı ödemeleri sorgulama e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir.

https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu linkine tıklayın.

Eğer e-devlet siteminde kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfada kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Sisteme giriş yapmak (kimlik doğrulaması yapmak) için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Bilgileri eksiksiz girdikten sonra giriş yapıp otomatik olarak yönlendirileceğiniz sayfadan evde bakım maaşı sorgulaması yapabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI YÜZDE KAÇ ENGELLİ OLANLARA VERİLİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR