Bakanlıklara KPSS'li ve KPSS'siz memur-personel alımı devam ediyor!

Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine farklı kadrolarda ve unvanlarda bin yedi kişilik memur-personel alımı yapılıyor. Bakanlıklar tarafından yapılan alımlara başvurular KPSS şartlı veya KPSS şartsız olarak yapılabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 11:33 GÜNCELLEME 23.02.2022 11:33 MEMUR
Bakanlıklara KPSS'li ve KPSS'siz memur-personel alımı devam ediyor!
Bakanlıklara KPSS'li ve KPSS'siz memur-personel alımı devam ediyor!

Şubat ayı bakanlık ilanlarına göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bünyesine alımlar sürüyor. İlgili ilanlara göre alımlar KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın gerçekleştirilecek olup Türkiye geneli başvuru alınacak. İlanların başvuru şartları ve ilanların tamamı haberimizde…

ADALET BAKANLIĞI 550 MEMUR ALIMI

Adalet Bakanlığı bünyesinde istidam edilmek üzere 550 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan ve başvuru tarihleri içerisinde başvuru işlemini tamamlayan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan sınava davet edilecek. Lisans mezunu adaylar arasından alım gerçekleştirecek olan bakanlık, KPSS puan şartı aramıyor. 

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 422 PERSONEL ALIMI

Çevre, Şehircilik Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 8 Şubat'ta başlamıştı. Mühendis, mimar, şehir plancısı ve büro personeli kadroları için yapılacak personel alımında adayların KPSS puanı, eğitim, mezun olduğu bölüm, askerlik, adli sicil kaydı ve kimliğine dair bilgileri temin edilecek. Başvuru işlemleri 21 Şubat 2022 Pazartesi günü saat 23:59:59' da sona erecek.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 35 PERSONEL ALIMI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfında 35 Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, İstatistik, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Hukuk, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler kadrolarında alım yapacak olan Bakanlık en az 70 KPSS puan şartı arıyor.

İLANA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ORTAK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

3 Bakanlığın memur alımı ilanlarına başvuru için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

KPSS ŞARTI VAR MI?

Adalet Bakanlığı KPSS'siz memur alımı yaparken, Sanayi ve Çevre Bakanlığı 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan şartı aramaktadır.