AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan HDP'ye sert tepki

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın "Biz hâlâ burada ana dilimizde konuşma yapamıyoruz.” şeklindeki ifadesine AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2022 21:42 GÜNCELLEME 22.02.2022 21:51 GÜNCEL
AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan HDP'ye sert tepki
AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan HDP'ye sert tepki

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın "Biz hâlâ burada ana dilimizde konuşma yapamıyoruz.” şeklindeki ifadesine AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu sert tepki geldi. Akbaşoğlu, genel uygulamanın "Sadece Kürtçeye yapılıyor." diye kamuoyuna açıklamanın açıkça bu konuyu istismar etmek olduğunu söyledi. 

"Bu kardeşliği bozmaya çalışan, PKK terör örgütü başta olmak üzere, emperyalist ve siyonistlerin maşalığına soyunan DAEŞ'inden PKK'sına, DHKP-C'sinden PYD/YPG'sine kadar bütün terör örgütlerinin kafasını ezeceğimizi de buradan ilan ediyorum." diyen Akbaşoğlu şöyle konuştu:

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir, bir üniter devlettir, 786 bin kilometrekaresiyle 85 milyon insanıyla kardeştir, birdir, beraberdir. Asla ve kata hiçbir etnik kökeni reddeden bir yaklaşım içerisinde değildir. Sonuçta, bütün vatandaşlarımız doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, 81 vilayetinde yaşayanıyla bizim kardeşimizdir, birbirimizin kardeşiyiz; tek bir yüreğiz, tek bir bileğiz. Bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere de asla geçit vermedik, vermeyiz. Sonuçta, hep zikrediliyor, bir hukuki hususu hatırlatmak istiyorum. Meclis İçtüzüğü açık, sonuç itibarıyla, resmî dil Türkçedir, güzel Türkçemizle hep beraber anlaşarak konuşuyoruz, birbirimizi anlıyoruz. Bir arkadaş çıkıp İngilizce, Fransızca, Almanca burada konuşursa, Arapça konuşursa, hangi dilden konuşursa konuşsun o konuda da oraya bir "x" konuluyor ve tutanağın altına farklı bir dille konuşulduğuna ilişkin not düşülüyor. Dolayısıyla bunu, bu genel uygulamayı "Sadece Kürtçeye yapılıyor." diye kamuoyuna açıklamak açıkça bu konuyu istismar etmek, doğru bilgi vermemek demektir. Bunu da kamuoyunun takdirine sunuyorum. Ayrıca, ifade etmek isterim ki biz 85 milyon insanımızla, Türkü'yle Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bu kardeşliği bozmaya çalışan, PKK terör örgütü başta olmak üzere, emperyalist ve siyonistlerin maşalığına soyunan DAEŞ'inden PKK'sına, DHKP-C'sinden PYD/YPG'sine kadar bütün terör örgütlerinin kafasını ezeceğimizi de buradan ilan ediyorum.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ama haklı adam, Kürtçekonuşsa yüzde 15,20 si anlayacak, arapça konuşsa yüzde 5, lazca konuşur bir yüzde 1 kişi anlar , çık işin içinden sonra, bende çıkar dadaşça konuşurum kimse anlamaz ahahaha
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    KAPSAMLI BİR TERÖR YASASI ACİLEN ÇIKARILMALIDIR. TERÖRÜ-TERÖRİSTİ ÖVMEK DAHİ SUÇ OLMALIDIR, terörle irtibatlı Hiç bir kişi ömrü boyunca, bırak milletvekili olmayı çöpçü dahi yapılmamalıdır...
    Cevapla
  • kkkk 2 yıl önce Şikayet Et
    iftira dan başka bir işi yok bu adamın
    Cevapla
  • rasim 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adam nasıl hala insan içine çıkıyor; ne surat varmış be arkadaş....
    Cevapla
  • Kebır 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu YALANCI adam çok arsiz bunu avkat yapan buna benzıyor böyle yalancilar nasil avkat olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR