Bursa'da 50 milyon doldurulmuş makaron ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı, Bursa'da bir depoda yapılan aramada, 50 milyon doldurulmuş makaron ele geçirildiğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2022 22:38 GÜNCELLEME 22.05.2022 22:40 GÜNCEL
Bursa'da 50 milyon doldurulmuş makaron ele geçirildi
Bursa'da 50 milyon doldurulmuş makaron ele geçirildi

Bakanlığın açıklamasında, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, yasa dışı makaron doldurumunun yapıldığı tespit edilen depoya operasyon düzenlendiği belirtildi.

Aramada, 50 milyon doldurulmuş makaron, 6 bin 950 kilogram tütün ve 7 makaron doldurma makinesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 13'ü yabancı uyruklu 15 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılarak, "Yakalanan miktar, tek seferde ele geçirilen en yüksek doldurulmuş makaron yakalamasıdır." ifadesine yer verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonda tek seferde en yüksek sayıda doldurulmuş makaronun yakalanmasını sağlayan Bursa Emniyet Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerini tebrik etti.

Operasyonun detayları

Osmangazi ilçesinde 16 Mayıs'ta operasyon yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir imalathaneye düzenledikleri baskında 5 milyon 637 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirmiş, olayla ilgili gözaltına alınan kişi de tutuklanmıştı.

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, bilgisayar ve araçlarda yaptıkları teknik ve fiziki takipler sonucunda Osmangazi ilçesindeki depoyu tespit etti.

Depoya sabaha karşı operasyon yapan ekipler, 13'ü yabancı uyruklu 15 şüpheliyi yakaladı.

Operasyonda 50 milyon adet doldurulmuş makaron, 6 bin 950 kilo tütün. 5 milyon 778 bin adet filtre, 2 bin 485 adet rulo şeklinde kağıt. 195 adet rulo şeklinde sigara ağız kağıdı 795 kilo tutkal, 103 palet karton, tanesi 1 milyon dolar değerinde olan yurt dışından getirilen 7 adet makaron doldurma makinesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorguları devam ederken, basın mensupları da baskın yapılan depoyu görüntüledi.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigara ya bu kadar çok zam yaparsanız her kes tütün sarıyor veya kaçak sigara alıyor ülkemiz de bir gün de içilen kaçak sigara yı bir hesaplayın bakalım ne kadar yapıyor günlük süper rakamlar yaptığını göreceksiniz Kaçak sigara yı önlemenin tek çaresi fiyatları yarıya düşürmek yoksa bu fiyatlara sigara içmek mümkün değil kazanan kaçakçılar olur ancak
    Cevapla
  • GARA ÇOCUK 1 yıl önce Şikayet Et
    MAKARON DA NE OLA? ki.
    Cevapla
  • sarmacı 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten sigara içenler bir şekilde bu tütünlere ulaşıyor 28 tl ülkemiz de bir paket sigaraya çok deli para bunun dönüşü mutlaka olacaktır
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    ben elle kendim sarıyorum bi paket sigaraya 30 lira verilir mi
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevremde kimde görsem elinde bir poşet veya basit bir kutuda sigara falan belki de içenlerin %50'si bu doldurulmuş sigara almak zorunda kalıyor...Devletin vergi kazancı düşüyor içen kalitesiz çer çöp içiyor, kanunsuz yoldan birileri de tonla para kazanıyor. Zam yapmak çözüm olmadığı gibi süreci daha da karmaşıklaştırıyor...Daha arttırmayın bari , Almanya'da 6,5 Euro olduğunu gördüm ama burası Almanya değil, kazançlarımız onların seviyesinde değil.. benzin mazot ,sigara ,yağ su un , bakın seçimlerde kimseye karşı savunacak dayanağımız kalmadı bir söz söyleyemez olduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR