Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal yardım açıklamasının ardından detaylar belli oldu. Kabine Toplantısında açıklama yapan Erdoğan, ‘’Aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz." dedi. Peki sosyal yardım başvurusu nasıl ve ne zaman yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2022 16:17 GÜNCELLEME 10.06.2022 16:17 GÜNCEL
Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!
Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

İhtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım müjdesi verildi. Sosyal yardım bütçesini ek programlarla güçlendirildiğini kaydeden Erdoğan, "Sosyal yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz." dedi. Geçen yıl 98 milyar lira yardım yapıldığını açıklayan Erdoğan, bu yıl da yeni paketlerle ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılacağını açıkladı.

SOSYAL YARDIM MÜJDESİ VERİLDİ!

Sosyal yardım bütçesini ek programlarla güçlendirildiğini kaydeden Erdoğan, "Sosyal yardımlar konusunda müjde vermek istiyorum. Bu yıl Sosyal Yardım bütçemizi ek programlarla güçlendiriyoruz. Bu kapsamda aile desteği ile ekonomik anlamda dezavantajlı ailelere yönelik 15 milyar liralık yeni paketi devreye alıyoruz." dedi.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destek paketine başvurular e-Devlet üzerinden Haziran ayının 3. haftasında yapılacak. Detaylar belli oldukça bilgilendirme yapılacak. 

"GEÇEN SENE 98 MİLYAR LİRALIK YARDIM YAPTIK"

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımda ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuştuk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye'nin refahının tüm kesimlerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz.

EĞİTİM DESTEĞİ DE VERİLECEK!

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum."

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    hemen hemen herkes sosyal yardıma müstehak oldu artık
    Cevapla
  • Eminekoc61 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretli evi kirada çocuklu aileler bundan neden yararlanamıyor neden? Adamın özürlü çocuğu var diye devletden 3 çeşit para alıp 300 Bin TL lik araba alanlar var çevremde.haksizlik diz boyu
    Cevapla
  • Ethem Erpolat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyac sahiplerine helal olsun.ama kimin ihtiyaci varsa iyi bilinsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey saçma sapan Madem Yardım Tüm çocuklara yönelik olsun tüm Ana sınıfı ve ilk öğretim çocuklarına yapılsın Yada Ana sınıfı öğrencilerinin beslenmeleri sağlansın tamamının
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için bu destek pakedi için e-devlet başvurularını baz almayın. Muhtarlar ve imamları aktif çalıştırın kapı kapı gezip ihtiyaç sahibi aileleri bulsunlar. 10 ihtiyaç sahibi aileden yarısı e-devletten başvuruyorsa yarısı bilemiyor, yapamıyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR